ALGER: VI må finne nye råvarekilder til fiskefôret skriver dagens gjest. Havlandet Marin Yngel i Florø produserer eksempelvis alger som brukes til startfôring av berggylt. Arkivfoto: Anders Furuset
ALGER: VI må finne nye råvarekilder til fiskefôret skriver dagens gjest. Havlandet Marin Yngel i Florø produserer eksempelvis alger som brukes til startfôring av berggylt. Arkivfoto: Anders Furuset

Nasjonal dugnad for fôr

6. oktober 2019  kl 11:23

Høsting og dyrking av alger og plankton kan være vårt neste store haveventyr. Det kan bli et viktig bidrag til den globale fôrindustrien, og slik bidra som ett av flere alternativ til soya og raps.

I strategien Sjømat 2030 har Sjømat Norge satt klare bærekraftsmål for næringen. Dette forplikter hele verdikjeden for produksjon av sjømat til å redusere sine miljømessige fotavtrykk fram mot 2030. For havbruk kan dette særlig gjøres ved å ta i bruk fôrråvarer med lavere miljømessig fotavtrykk. ALGER: VI må finne nye råvarekilder til fiskefôret skriver dagens gjest. Havlandet Marin Yngel i Florø produserer eksempelvis alger som brukes til startfôring av berggylt. Arkivfoto: Anders Furuset

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

Barentshavet: Vårt arvesølv eller oljesøl?

Kommentar
23. februar 2020 19:05

Bærekraftig transport bør skje sjøveien

Leserinnlegg
23. februar 2020 10:05

Sjømatnæringen må bli mer synlig

Kommentar
22. februar 2020 16:55
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...