SLØYING: Hvordan kan sjømatnæringen bli mer bærekraftig ved å utnytte restråstoffet bedre, spør dagens gjesteskribent.Illustrasjonsfoto: Kjersti Kvile
SLØYING: Hvordan kan sjømatnæringen bli mer bærekraftig ved å utnytte restråstoffet bedre, spør dagens gjesteskribent.Illustrasjonsfoto: Kjersti Kvile

Vi burde spise mer av fisken

17. september 2019  kl 11:35

Sjømatnæringen har store muligheter for å bli et bærekraftig økosystem og bruke mer av fisken til mat. For å oppnå dette, må næringen bryte ned siloer slik at nye samarbeidsformer kan skapes. Høyverdig anvendelse av råstoffet er viktig for et bærekraftig økosystem. I dag brukes mye av fiskerestene (hode, skinn bein osv.) til ensilasje. Fire av ti ser for seg at deres bedrift vil bruke mer av restråstoffet på andre måter, og helst til menneskemat. 

Metode for å lykkes: Design Thinking SLØYING: Hvordan kan sjømatnæringen bli mer bærekraftig ved å utnytte restråstoffet bedre, spør dagens gjesteskribent.Illustrasjonsfoto: Kjersti Kvile

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

I samme hav

Leserinnlegg
16. mai 2020 15:20
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...