NORSK FISK: Norsk hvitfisk brukes i engelske fish and Chips. Her fra en restaurant i Covent Garden, LondonFoto: Jeff Gilbert
NORSK FISK: Norsk hvitfisk brukes i engelske fish and Chips. Her fra en restaurant i Covent Garden, LondonFoto: Jeff Gilbert

Kun mørke skyer for sjømat?

31. august 2019  kl 10:21

Spådommene er dystre over hva som vil skje med norsk sjømateksport når Storbritannia går ut av EU om knappe to måneder. Tapt marked, høye tollsatser, kaos i kvotefordelingene, prisfall, er noe av det som folk i og utenfor næringen mener vil skje.  Fiskerinæringen kan håpe å unngå de verste problemene fordi Norge har inngått «kriseavtaler» som vil tre i kraft ved hard brexit. Det vil dermed ikke bli mer toll på kort sikt, og Storbritannia har sagt de vil slippe inn varer som er veterinærgodkjent i EU. Mye av fisken går med bil og ferge og forhåpentligvis ikke der de verste køene kan komme.  NORSK FISK: Norsk hvitfisk brukes i engelske fish and Chips. Her fra en restaurant i Covent Garden, LondonFoto: Jeff Gilbert

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

Vi burde spise mer av fisken

Kommentar
17. september 2019 11:35

Kyst er fortsatt kyst selv om enkelte vil det annerledes

Leserinnlegg
2 kommentarer16. september 2019 17:21

Kvotebonus som stimuleringsverktøy

Kommentar
15. september 2019 13:21

Fakta om lusemidler og reker

Leserinnlegg
14. september 2019 19:26

Jo, unge bryr seg om bærekraft

Leserinnlegg
1 kommentar14. september 2019 15:48

- Tull med tall for Torbjørn Trondsen

Leserinnlegg
2 kommentarer13. september 2019 11:27

Nesvik: - Ribbes kvotegruppen 15-21 meter i kvotemeldingen?

Leserinnlegg
4 kommentarer12. september 2019 12:06
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...