NORSK FISK: Norsk hvitfisk brukes i engelske fish and Chips. Her fra en restaurant i Covent Garden, LondonFoto: Jeff Gilbert
NORSK FISK: Norsk hvitfisk brukes i engelske fish and Chips. Her fra en restaurant i Covent Garden, LondonFoto: Jeff Gilbert

Kun mørke skyer for sjømat?

31. august 2019  kl 10:21

Spådommene er dystre over hva som vil skje med norsk sjømateksport når Storbritannia går ut av EU om knappe to måneder. Tapt marked, høye tollsatser, kaos i kvotefordelingene, prisfall, er noe av det som folk i og utenfor næringen mener vil skje.  Fiskerinæringen kan håpe å unngå de verste problemene fordi Norge har inngått «kriseavtaler» som vil tre i kraft ved hard brexit. Det vil dermed ikke bli mer toll på kort sikt, og Storbritannia har sagt de vil slippe inn varer som er veterinærgodkjent i EU. Mye av fisken går med bil og ferge og forhåpentligvis ikke der de verste køene kan komme.  NORSK FISK: Norsk hvitfisk brukes i engelske fish and Chips. Her fra en restaurant i Covent Garden, LondonFoto: Jeff Gilbert

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.