REKETRÅL: Rekefisker Tor Inge Larsen fikk tilbake en reketrål han mistet under fiske i 2018.Foto: Fiskeridirektoratet
REKETRÅL: Rekefisker Tor Inge Larsen fikk tilbake en reketrål han mistet under fiske i 2018.Foto: Fiskeridirektoratet

Rekefisker fikk tilbake trål verdt 200.000 kroner

Torhild Måkestad Martinussen
23. august 2019 10:19

I forbindelse med Fiskeridirektoratets opprenskningstokt etter tapte fiskeredskaper, fikk fisker Tor Inge Larsen fra Brønnøysund seg en hyggelig overraskelse. Han fikk nemlig tilbake en tapt reketrål.

- Reketrålen har en totalverdi på opp mot 200 000 kroner. Jeg er kjempeglad for å ha fått den tilbake, sier Larsen i en artikkel på Fiskarlagets nettsider.

Ble meldt tapt

Det var i februar 2018 at Tor Inge Larsen kjørte fast trålen under rekefiske i Lyngværfjorden sør for hjemplassen Brønnøysund.

Larsen bruker fartøyet «Lyngvær» til reketrålingen. Det er en båt på om lag 15 meter som han driver rekefiske med hele året. I tillegg rigges båten for snurrevad i skreiesongen.

- Vi er to mann om bord, og vi jobbet både vel og lenge for å prøve å få opp trålen. Det viste seg umulig. Selv ved gjentatte forsøk senere på året, forteller han.

Reketrålen ble derfor meldt tapt og registrert inn i databasen over tapte redskaper hos Fiskeridirektoratet.

Tor Inge Larsen forteller at reketrålen var ganske ny da den ble mistet, og at det bare er småarbeid som må gjøres før den er klar til bruk igjen.

- Trålen var nesten hel. Det er jo utrolig at vi fikk opp både tråldørene og selve nota så og si uskadd. Jeg er kjempefornøyd med hjelpen fra «Liafjord» og Fiskeridirektoratet, sier han.

Toktet fortsetter

Toktleder Gjermund Langedal i Fiskeridirektoratet forteller at det er tatt opp både teiner, liner, garn og trål så langt. I løpet av tirsdagen passerte «Liafjord» Nordkapp, og fartøyet satt så kurs for snøkrabbefeltene i Barentshavet der de skal oppholde seg en periode fremover.

- Deretter setter vi kursen sørover igjen mot blåkveitefeltene. Årets hovedinnsatsområde er knyttet til å hente opp innmeldte tap fra Fugløybanken og sørover til Møre, opplyser Gjermund Langedal.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.