VIKTIG VALG: Høstens kommune og fylkestingsvalg er viktig for å trygge statusen til Lofoten, Vesterålen og Senja som oljefrie områder mener skribenten.Arkivfoto
VIKTIG VALG: Høstens kommune og fylkestingsvalg er viktig for å trygge statusen til Lofoten, Vesterålen og Senja som oljefrie områder mener skribenten.Arkivfoto

- Gi din stemme til et fortsatt oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

Klimaspørsmålet seiler opp som en av de viktigste sakene i valgkampen. Din stemme er viktig.

Leserinnlegg
Skrevet av22. august 2019 13:46Oppdatert:
22. august 2019 13:47

Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja har i ti år kjempet for at de rike havområdene utenfor kysten vår skal få en status som varig oljefrie områder.

I forbindelse med valgene har Folkeaksjonen lang tradisjon for å oppfordre velgere til å stemme på partier og listekandidater som er enige med oss. Det gjør vi også i år.

Høstens kommune og fylkestingsvalg er viktig for å trygge statusen til Lofoten, Vesterålen og Senja som oljefrie områder. Vi ønsker at valget vil føre til flere og tydeligere vedtak for varig oljefrie områder på fylkesting og i kommunestyrer. For å få det til er det viktig å stemme på partier som setter bærekraftig forvaltning av våre havområder først, som vil trygg fornybare næringer i regionen og som ser verdien av rent hav og ren kyst. 

Ap er på lista

Gjennom mange år har vi sammen med SV, Senterpartiet, Venstre, Kristelig Folkeparti, Rødt og Miljøpartiet De Grønne klart å holde oljeindustrien vekk fra fiskefelt og gytebanker.

I årets valgkamp er vi svært fornøyde med at også Arbeiderpartiet er med på lista over parti vi anbefaler velgere å stemme på. Etter Arbeiderpartiets klare vedtak om å legge bort kravet til konsekvensutredning på landsmøtet i april er det et flertall på Stortinget for å si ja til et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Nasjonalt har vi et politisk flertall som er på line med hva folket mener, hva forskerne mener og hva fiskerne mener. Nå kan du hjelpe oss med å sørge for at det også lokalt er et flertall for å ta vare på fisken, havet og framtida.

Klimaspørsmålet er viktig

Klimaspørsmålet seiler opp som en av de viktigste sakene i valgkampen. Ifølge FNs klimapanel må det meste av de kjente gjenværende oljeforekomster bli værende under bakken for å nå 1,5 graders målet. En stemme på et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja er også en stemme som støtter folkets og særlig ungdoms klimakravkrav.

Din stemme kan være med på å sikre et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. En stemme til Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Miljøpartiet De Grønne, Rødt, Senterpartiet, SV eller Venstre er en stemme til et levende og produktivt hav utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Godt valg - leve havet!

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

Bli slank, smart og lev lenge

Kommentar
19. september 2020 12:59

Digitalisering øker kvaliteten på forsøk

Kommentar
19. september 2020 10:33

Kjære delegat, pust med magen

Leserinnlegg
18. september 2020 08:36

Det marine økosystemet i nord er i endring

Kommentar
17. september 2020 19:22
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.