KLIPPET SNOREN: Kystdirektør Einar Vik Arset og ordfører Geir Knutsen sammen i et hjertelig håndtrykk da snoren var klippet og nyhavna i Båtsfjord offisielt åpnet. I midten statssekretær Allan Ellingsen (Frp).Foto: Kystverket
KLIPPET SNOREN: Kystdirektør Einar Vik Arset og ordfører Geir Knutsen sammen i et hjertelig håndtrykk da snoren var klippet og nyhavna i Båtsfjord offisielt åpnet. I midten statssekretær Allan Ellingsen (Frp).Foto: Kystverket

Jubel i Båtsfjord da nyhavna åpnet

- Dette innleder en ny epoke for Båtsfjord. Vi har fått et anlegg vi er svært stolte av - ei konkurransedyktig fiskerihavn rigget for fremtiden, uttalte ordfører Geir Knutsen ved åpningen av nye Båtsfjord havn i går.

Hendelser
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
22. august 2019 08:16

Det var god stemning da kystdirektør Einar Vik Arset, statssekretær Allan Ellingsen (Frp) i Samferdselsdepartementet og ordfører Geir Knutsen (Ap) med flere feiret nyåpningen av Båtsfjord havn i går, onsdag. Totalt 170 millioner kroner har Kystverket investert i Båtsfjord de siste årene, opplyser de på Twitter.

Med nyhavna på plass har Båtsfjord fått tryggere innseiling, dypere kaier og større havneområder på land.

Bedre forhold for Lerøy Båtsfjord

Brukerne av havna er glade og letter over at den nå er klar til bruk.

zoomPer Gunnar Hansen, fabrikkleder ved Lerøy Båtsfjord.
Per Gunnar Hansen, fabrikkleder ved Lerøy Båtsfjord.

Fabrikkleder Per Gunnar Hansen ved Lerøy Båtsfjord forteller til Kystverkets nettside at utdypingene har gjort at fiskemottaket kan ta imot større og nyere fartøy.

- Uten dette tiltaket hadde vi sett mørkt på fremtiden, sier han.

Bjørn Aarnes hos Barents Skipsservice forteller til samme nettside at utbedringene har gitt bedriften flere og nye typer oppdrag.

Ordfører Geir Knutsen og havnesjef Øystein Jørgensen er også full av lovord om samarbeidet med Kystverket:

 - At vi har kunnet sette oss ned sammen med kommunen, havnebrukere og Kystverket, for å se på behov og muligheter har vært gull verdt, sier Jørgensen.

zoomDRONEBILDE: Slik så det ut underveis i arbeidet med nyhavna i Båtsfjord.
DRONEBILDE: Slik så det ut underveis i arbeidet med nyhavna i Båtsfjord.

Det største anlegget for landstrøm

Fjerning av bunnmasser og deponering har gitt 19.000 kvadratmeter nytt havneareal. Områdene skal disponeres av Båtsfjord kommune, og er regulert til industriformål.

Foruten utdypningen, har innseilingen til Neptunbukta blitt bedre merket. I tillegg er forurensede masser i havneområder fjernet og plassert i strandkantdeponi.

Etter utbedringene i havna har Båtsfjord nå det største anlegget for landstrøm for fiskeflåten i Norge, og kan betjene 44 skip av gangen. Enova har gitt 25 millioner kroner til prosjektet. Strømmen til anlegget forsynes av lokalt vindkraftverk.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.