PÅ BESØK: Gunvar L Wie inviterte sørkoreanske kokker til Norge for å lære om kongekrabbe. Her med kokken Nakyoung chae.Foto: Marius Fiskum, Norges sjømatråd
PÅ BESØK: Gunvar L Wie inviterte sørkoreanske kokker til Norge for å lære om kongekrabbe. Her med kokken Nakyoung chae.Foto: Marius Fiskum, Norges sjømatråd

Krabben er blitt kjendis i Sør-Korea

Marked
20. august 2019 06:02

Den norske kongekrabben har blitt «kjendis» i Sør-Korea. Med saltomortale på kjøkkenbenken har den gjort sitt innrykk i beste sendetid på sørkoreansk TV. I tillegg har den blitt avbildet og omtalt i over 70 ulike medieoppslag det siste året.

- Det er fantastisk morsomt, sier Gunvar L. Wie som er Sjømatrådets fiskeriutsending i Japan og Sør-Korea.

I Sør-Korea spises det mer sjømat enn noe annet sted i verden, over 58 kilo per person i året. Sør-Korea er også et av få land i verden der sjømatkonsumet er økende, som forventer en ti prosents økning frem mot 2025.

Sør-Korea er Norges største eksportmarked for kongekrabbe, og det meste eksporteres levende. I fjor gikk det nesten 900 tonn kongekrabbe fra Norge til Sør-Korea, noe som tilsvarer en verdi på rundt 225 millioner kroner.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.