Rekefiske: Her ser vi fiskeriminister Harald T. Nesvik på rekefiske med Lennart Danielsen utenfor Mandal i forrige uke.Foto: Næring- og fiskeridepartementet
Rekefiske: Her ser vi fiskeriminister Harald T. Nesvik på rekefiske med Lennart Danielsen utenfor Mandal i forrige uke.Foto: Næring- og fiskeridepartementet

Nesvik kommer rekefiskerne i sør i møte - lov å bruke rist med krepseåpning

Fiskeriministeren gir i rekefiskerne sør for 62°N i Skagerrak og Nordsjøen tillatelse til å bruke sorteringsrist med såkalt krepseåpning i rekefisket.

Fiskeri
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
13. august 2019 12:44Oppdatert:
13. august 2019 13:02

- Etter at jeg møtte rekefiskerne i Mandal forrige uke, har jeg nå besluttet at det skal bli lovlig å ha en krepseåpning i sorteringsristen i rekefisket, inntil pågående redskapsforsøk er fullført og vi har fått vurdert hva som skal være endelige og permanente regler. Det er et konkret resultat av det jeg fikk ut av å møte næringsaktørene, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik i en pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet tirsdag.

Håper på økt lønnsomhet

- Bifangsten av sjøkreps er et viktig økonomisk supplement i rekefisket. Jeg håper dette kan bidra til økt lønnsomhet for rekefiskerne i sør, sier Nesvik videre.

- Vi kommer også til å gi en føring til Fiskeridirektoratet om at de skal være særlig oppmerksom på at områdene blir store nok ut fra hensynet til hvordan fisket utøves i praksis, dersom det kommer søknader etter de nye reglene fra juli om at Fiskeridirektoratet «kan gjøre unntak fra påbudet om sorteringsrist i inntil 14 dager i et nærmere definert område sør for 62° N dersom det fremlegges dokumentasjon på at innblanding av maneter, tang, tare eller lignende naturgitte forhold i vesentlig grad hindrer utøvelsen av fisket». Dette er også et konkret resultat av å møte næringsaktørene, sier fiskeriministeren i sin pressemelding.

zoomMøte med rekefiskere: Fiskeriminister Harald Tom Nesvik lyttet oppmersomt til utfordringene rekefiskerne i sør står overfor på en møte i Mandal sist onsdag ettermiddag. 
Møte med rekefiskere: Fiskeriminister Harald Tom Nesvik lyttet oppmersomt til utfordringene rekefiskerne i sør står overfor på en møte i Mandal sist onsdag ettermiddag. 

Nesvik mønstret på

Fiskerne langs sørlandskysten er de siste årene blitt overlesset med omfattende restriksjoner og påbud fra myndighetene. I forrige uke fikk fiskeriministeren føle på kroppen hvilke utfordringer fiskerne står overfor da han mønstret om bord på reketråleren «Rosenvoll» på Mannefjorden utenfor Mandal, og nå vil altså Nesvik lette noe på arbeidshverdagen for rekefiskerne i sør.

( VILKÅR )
DEL SAKEN
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.