DÅP PÅ ONSDAG: «Prinsesse Ragnhild» tilhører Staff-klassen og er en rask og allsidig redningsskøyte som passer til mange ulike oppdrag på sjøen. Foto: . Foto: Glenn Røkeberg/Redningsselskapet
DÅP PÅ ONSDAG: «Prinsesse Ragnhild» tilhører Staff-klassen og er en rask og allsidig redningsskøyte som passer til mange ulike oppdrag på sjøen. Foto: . Foto: Glenn Røkeberg/Redningsselskapet

Redningsskøyta «Prinsesse Ragnhild» døpes onsdag

Hendelser
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
13. august 2019 09:29

Prinsesse Astrid, fru Ferner er til stede ved dåpen av Redningsselskapets nyeste skøyte «Prinsesse Ragnhild» ved maritimt Museum på Bygdøy i Oslo, onsdag 14. august. 

zoomTIL DÅPEN: Prinsesse Astrid, fru Ferner er til stede ved dåpen av Redningsselskapets nyeste skøyte «Prinsesse Ragnhild». 
TIL DÅPEN: Prinsesse Astrid, fru Ferner er til stede ved dåpen av Redningsselskapets nyeste skøyte «Prinsesse Ragnhild». 

RS 170 får navnet «Prinsesse Ragnhild» og døpes av den avdøde prinsessens datter, Ragnhild Lorentzen.

Det er Erling Lorentzen, prinsesse Ragnhilds ektemann frem til hennes død i 2012, som har donert penger til den nye redningsskøyta, oppyser Redningsselskapet i en pressemelding.

Rask og allsidig fartøy

Hans Majestet Kong Harald V er Redningsselskapets høye beskytter. RS «Prinsesse Ragnhild» blir skøyte nummer 170 i Redningsselskapets historie. Den er bygget av Hydrolift i Fredrikstad, og skal stasjoneres i Horten. 

«Prinsesse Ragnhild»

Lengde: 12,6 meter

Motor: 2x 500 hk FPT

Fremdrift: Rolls Royce vannjet

Materiale: Glassfibersandwich

Toppfart: 45 knop +

Utstyr: Slepekrok, 2 x kartplotter, VHF, radar, redningsnett

Besetning: 3 personer fra frivillige sjøredningskorps

Pris: ca 10 millioner kr

«Prinsesse Ragnhild» tilhører Staff-klassen og er en rask og allsidig redningsskøyte som passer til mange ulike oppdrag på sjøen. Med base i Horten får skøyta et stort aksjonsområde og vil kunne yte bistand til mange sjøfarende i ytre Oslofjord. Redningsselskapet har fra før av fire redningsskøyter i Staff-klassen. Dette er hurtiggående redningsfartøyer med utstyr som redningsnett, varmesøkende kamera, nødnett, VHF og slepekrok. 

Base i Horten

RS 170 skal betjenes av sjøredningskorpset i Horten og bemannes av en båtfører, en bestmann og en matros.

Kongefamilien har støttet Redningsselskapets arbeid helt siden Kong Oscar II personlig donerte 1000 kroner ved stiftelsen i 1891

- Dåpen er en flott anledning til å sette fokus på bedre sjøsikkerhet. Denne sommeren har vi sett at altfor mange har druknet. Vi skal jobbe både med forebygging og bedre beredskap, noe vi får med den nye redningsskøyta, sier generalsekretær i Redningsselskapet Rikke Lind i pressemeldingen angående dåpen.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.