DIGGER FISK: Enrika Ekanger (5) elsker sjømat etter å ha deltatt på «Fiskesprell»-kurs i barnehagen sin. Foto: Norges Sjømatråd
DIGGER FISK: Enrika Ekanger (5) elsker sjømat etter å ha deltatt på «Fiskesprell»-kurs i barnehagen sin. Foto: Norges Sjømatråd

«Fiskesprell»-kurs ga fiskeglede hos 5-åring

Helse
Redaksjonen
11. august 2019 10:30

Hjemme hos familien Ekanger har fisk og skalldyr blitt en naturlig del av hverdagsmiddagen. Det skjedde etter at barnehagen til familiens yngste, Enkira (5 år), deltok på «Fiskesprell»-kurs.

«Fiskesprell» er et nasjonalt kostholdsprogram der målet er å få barn og unge til å spise mer sjømat. Kursene holdes blant annet for barnehageansatte, og skal inspirere til at fisk og skalldyr oftere står på menyen når barna har fellesmåltider.

- Etter «Fiskesprell»-kurset i barnehagen gikk Enkira rett bort til fiskedisken i butikken, pekte på ishavsrøye og sa hun ville ha «sånn», forteller mamma Aysa Ekanger. 

Liker til og med blekksprut

 Og slik har det fortsatt. Enkira forlanger stadig å få sjømat til middag. For selv om 5-åringen også er glad i spagetti med kjøttboller, så er det fisk og skalldyr som er blitt middagsfavorittene. 

 - Blåskjell, blekksprut og «rød fisk» er det beste, synes Enkira. Også har jeg lært hvordan man lager blåskjell, legger hun til. 

 - For oss er det viktig å følge Enkiras sunne ønsker, og derfor har vi har fortsatt med sjømatmiddagene, sier Aysa.

«Fiskesprell» gir «fiskelyst»

Lavt innhold av fisk og grønnsaker er hovedutfordringene i kostholdet til norske barn, og nordmenn spiser stadig mindre fisk. Særlig gjelder det den yngre generasjonen og foreldre med småbarn.

- Derfor er det spesielt gledelig å høre historier som familien Ekangers, sier Anna Reibo Jentoft i Norges sjømatråd. Hun er fungerende leder for «Fiskesprell.»

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.