Bakke-Jensen blir rådgiver i Fiskarlaget

Oppvokst i Båtsfjord, der fiskeripolitikk til alle tider har blitt diskutert hjemme rundt middagsbordet, er det kanskje naturlig at Hanna Bakke-Jensen ender opp i Norges Fiskarlag.

Hendelser
Jørn Mikael Hagen
Mobil 91805828
11. juli 2019 13:03Oppdatert:
11. juli 2019 14:49
zoomTIL FISKARLAGET: Hanna Bakke-Jensen, datter av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) blir rådgiver i Norges Fiskarlag.Foto: Privat
TIL FISKARLAGET: Hanna Bakke-Jensen, datter av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) blir rådgiver i Norges Fiskarlag.Foto: Privat

I august tiltrer hun som rådgiver hos Norges Fiskarlag i Trondheim, 24 år gamle Hanna Bakke-Jensen fra Båtsfjord i Finnmark.

Hun erstatter en annen finnmarking, Knut Eriksen. Ikke tilfeldig, for nettopp finnmarkstilhørigheten mener hun er et stort pluss når det kommer til fiskeri.

Norges fiskerihovedstad

- Selv om jeg ikke har arbeidet i selve fiskeriene, kjenner alle båtsfjordinger til samfunnsnormene som er bygget opp på fiskeri- og kystkulturen. Jeg kjenner sesongene og jeg kjenner smerten når bruk tvinges til permitteringer, forteller hun.

Fiskeriets store betydning for kommunen i Øst-Finnmark gjør at Båtsfjord ofte blir omtalt som Norges fiskerihovedstad.

- Det er ikke en påstand vi bare slenger ut. Vi er Norges fiskerihovedstad. Det er og slik kommunen uttaler seg utad; fiskerihovedstaden Båtsfjord. Punktum, sier hun i det største alvor.

zoomHanna Bakke-Jensen er ansatt som rådgiver i Norges Fiskarlag.
Hanna Bakke-Jensen er ansatt som rådgiver i Norges Fiskarlag.

Datter av statsråd

Hennes bestefar var fisker og bestemoren jobbet på fileten. Og jada, hennes far er Frank Bakke-Jensen. Høyre-politiker og tidligere Båtsfjord-ordfører. Mannen som var partiets fiskeripolitiske talsmann og som flere trodde skulle bli fiskeriminister. I stedet ble han EØS- og EU-minister og etter hvert forsvarsminister.

Skjønt det er ikke noe Hanna ønsker for mye fokus på i omtalen om seg selv. For hun har måttet tåle å bli beskyldt for å dra fordeler av å ha en profilert far.

Da er det verdt å legge på bordet at Hanna, til tross for sine relativt unge alder, allerede har tatt en bachelor i statsvitenskap etterfulgt av en master i organisasjon og ledelse. Hennes nylig avsluttede masteroppgave omhandlet hvordan oppdrettsnæringen har forsvart sitt omdømme knyttet til luseproblematikken i perioden 2014 til 2018. Hun har hatt en rekke verv i Høyre, blant annet som leder av Finnmark Unge Høyre og medlem av fylkesstyret i Finnmark Høyre. Hun har også vært praktikant i Høyres stortingsgruppe og for Nord-Norges Europakontor i Brussel. I tillegg rakk hun å inneha flere studentpolitiske verv under studietiden.

Fiskeripolitikk rundt middagsbordet

- Men pappas engasjement for fiskeri og politikk har selvsagt bidratt til at det også ble mine hovedinteressefelt. Mye fiskeripolitikk er blitt diskutert rundt middagsbordet gjennom oppveksten min. Men etter at pappa ble forsvarsminister er det jeg som må oppdatere ham på det fiskeripolitiske, flirer hun.

Men å vokse opp i fiskerihovedstaden og der fiskeri var det gjennomgående tema i det daglige både ute og hjemme, gjør at hun besitter god kunnskap om et tema mange finner svært komplisert.

- Ja, det er vanskelig, men også svært spennende og interessant. En viktig utfordring er å gjøre den mer begripelig for folk flest, sier hun.

Viktig å være organisert

Ved Fiskarlagets hovedkontorer i Trondheim blir Hanna å jobbe mest med medlemskontakt og verving.

- Tematikken blir fiskernes rammebetingelser og å bidra til videre vekst i næringen. Blant annet skal jeg få flere til å organisere seg. Det er utrolig viktig å være organisert, selv om man er registrert som personlig næringsdrivende, sier hun og argumenterer at laget både er fagforening og arbeidsgiverforening for yrkesfiskerne. 

Dagen i forveien ordnet det seg med bolig i Trondheim, så nå begynner det praktiske å komme på plass.

- Jeg gleder meg enormt til å komme i gang, og oppnå kontakt og dialog med fiskerne, avslutter hun.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.