KONGEKRABBE: Fiskere i Hammerfest, Hasvik, Loppa, Kvalsund og Alta kan komme til å få delta i det kvoteregulerte fisket etter kongekrabbe. Fiskeriministeren sender nå ut forslag om dette på høring. Arkivfoto: Norges Råfisklag
KONGEKRABBE: Fiskere i Hammerfest, Hasvik, Loppa, Kvalsund og Alta kan komme til å få delta i det kvoteregulerte fisket etter kongekrabbe. Fiskeriministeren sender nå ut forslag om dette på høring. Arkivfoto: Norges Råfisklag

Døra på gløtt for økt deltagelse i kongekrabbefisket

Regjeringen har besluttet å sende på høring et forslag om å øke deltakelsen i det kvoteregulerte fisket etter kongekrabbe.

Fiskeri
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
27. juni 2019 07:58Oppdatert:
27. juni 2019 10:32

Forslaget går ut på at fartøy fra hele Finnmark som oppfyller vilkårene for å delta, skal få fiske kongekrabbe i det kvoteregulerte området øst for 26 grader øst.

zoomHarald Tom Nesvik, fiskeriminister (Frp)
Harald Tom Nesvik, fiskeriminister (Frp)

- En økning i deltakelse kan enten skje ved at flere kommuner fra Vest-Finnmark inkluderes trinn for trinn, eller at alle de resterende kommunene i Finnmark blir inkludert samtidig. Dette skal vi nå be om høringsinstansenes syn på, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik i en pressemelding. 

Vil fortsatt være lønnsomt

Kongekrabben er blitt en verdifull ressurs som oppnår høy pris i markedet. Kongekrabbefisket skal være et supplement til annet fiske, og i dag kan en hel kongekrabbekvote fiskes på få ukers fiskeriaktivitet.

- Dersom fartøy fra hele Finnmark inkluderes i dette fisket, vil fortsatt lønnsomheten være god, men deles på flere, derfor sender vi om kort tid et forslag om å øke deltakelsen i det kvoteregulerte kongekrabbefisket på høring, sier Nesvik.

179 fartøy kan få tilgang

Det er i dag de fem kommunene Hammerfest, Hasvik, Loppa, Kvalsund og Alta som ikke er inkludert i det kvoteregulerte fisket etter kongekrabbe. I disse kommunene er det potensielt 179 fartøy som kan oppfylle vilkårene for å delta i dette fisket.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.