UENIG: Audun Maråk, administrerende direktør i Fiskebåt er sterkt uenig med Fiskeribladet på lederplass i dag, der regjeringens pliktforslag debatteres.Foto: Arne Fenstad
UENIG: Audun Maråk, administrerende direktør i Fiskebåt er sterkt uenig med Fiskeribladet på lederplass i dag, der regjeringens pliktforslag debatteres.Foto: Arne Fenstad

- Kunnskapsløst fra redaktøren om fryst råstoff

Gjentas en usannhet lenge nok, blir det en sannhet. Det er dessverre blitt skjebnen til det fryste råstoffet, et råstoff som gir økte muligheter for norske bedrifter.

Leserinnlegg
Skrevet av26. juni 2019 15:06Oppdatert:
26. juni 2019 15:09

«Fisken som tilbys er fremdeles fryst, og det er idag knapt noen som kan kjøpe den fryste fisken», skriver Fiskeribladet på lederplass. 

Her er realitetene når det gjelder fryst råstoff:

  • Nær halvparten av det fryste råstoffet videreforedles ved norske foredlingsanlegg.
  • Fryst råstoff har god kvalitet.
  • Et større kvantum fersk torsk ble eksportert ubearbeid i 2018, enn fryst.
  • Fryst torsk er bearbeid av norske fiskere ombord i fiskeflåten.
  • Fryst råstoff gir mulighet til økt norsk bearbeiding, og helårlige arbeidsplasser.

Tilslutt, målet må være størst mulig verdiskapning. Det være seg for eksport av villfisk eller oppdrettsfisk. Mangfold i råstoffanvendelse er positivt for den totale verdiskapningen.

Idag bidrar eksport av ubearbeid fersk og fryst torsk til økt verdiskapning, men mesteparten av hvitfisken videreforedles i Norge. La oss håpe at økt automatisering og effektivisering kan bidra til at en enda større andel videreforedles i Norge, med økt verdiskapning som resultat.

( VILKÅR )

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

Bærekraftig havbruk

Kommentar
14. juli 2019 09:19

Forby turister å ta fisk over grensen

Kommentar
4 kommentarer13. juli 2019 19:52

Levendelagret torsk kan bli en suksess i USA

Kommentar
1 kommentar13. juli 2019 09:15

- Vår grådighet er blitt måkenes sult

Leserinnlegg
2 kommentarer10. juli 2019 12:40

Økt bearbeiding?

Kommentar
7. juli 2019 20:26

Fortsetter det amerikanske eventyret?

Kronikk
1 kommentar7. juli 2019 15:06

Unik innsikt i sjømatvaner

Kommentar
7. juli 2019 08:52

ICES er i endring. Skal Noreg vere med?

Leserinnlegg
6. juli 2019 14:54

Svarte kongekrabber

Kommentar
1 kommentar6. juli 2019 12:54

Vindkraft til havs

Leserinnlegg
3 kommentarer5. juli 2019 20:25
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...