I RETTEN: Rettssaken mot Svein Ludvigsen startet i Nord-Troms tingrett i dag.FOTO: DN
I RETTEN: Rettssaken mot Svein Ludvigsen startet i Nord-Troms tingrett i dag.FOTO: DN

Svein Ludvigsen (72) nektet straffskyld

Tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen nektet for å ha utnyttet stillingen sin til å få seksuell omgang med unge enslige asylsøkere da rettssaken startet tirsdag.

Krim
NTB
11. juni 2019 09:52

Den tidligere Høyre-toppen og statsråden svarte benektende på dommerens spørsmål om han erkjente skyld etter tiltalen. Tilhørerbenkene bak ham i rettssalen i Nord-Troms tingrett i Tromsø var så å si fullsatte med pressefolk og publikum som ville følge den oppsiktsvekkende straffesaken.

Daværende fylkesmann Svein Ludvigsen (72) i Troms skal ha hatt jevnlig seksuell omgang i en seksårsperiode med en mann som kom hit til landet som asylsøker. Påtalemyndigheten mener Ludvigsen misbrukte stillingen sin til å forlede fornærmede til å tro at han hadde makt og myndighet til å gi og frata oppholdstillatelse og statsborgerskap.

Dette skal ha vært den viktigste grunnen til at den nå 25 år gamle mannen ikke fortalte om det angivelige misbruket. Han var mellom 17 og 24 år i perioden tiltalen omfatter.

- Det er spørsmålet om han har misbrukt tillitsforholdet til dem som anklager ham som er det sentrale og avgjørende i denne saken, sier Ludvigsen forsvarer, advokat Kai Vaag, til NTB.

NB!

Dekker Ludvigsen-saken

I dag starter rettssaken mot tidligere fiskeriminister og fylkesmann, Svein Ludvigsen. Fiskeribladet har valgt å dekke deler av denne saken fordi Ludvigsen har vært en av de mest sentrale personene i norsk fiskerinæring siste 30 år. Han var statsråd i perioden 2001-05, men også etterpå har han hatt nær kontakt med fiskerinæringen. Det er etter vår mening stor betydning, både hvordan Ludvigsen eller andre fiskeristatsråder for den saks skyld, skjøtter sitt private liv. Deres moralske dømmekraft kan legge grunnlag for hvordan de har håndtert sitt politiske virke.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.