MENER HØYRE VIL STOPPE HAVBRUKSMESSE: Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) i Trøndelag påstår at Trondheim Høyre går inn for å stanse årets havbruksmesse, Aqua Nor, i Trondheim.Foto: Ole Morten Melgård
MENER HØYRE VIL STOPPE HAVBRUKSMESSE: Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) i Trøndelag påstår at Trondheim Høyre går inn for å stanse årets havbruksmesse, Aqua Nor, i Trondheim.Foto: Ole Morten Melgård

Aqua Nor i Trondheim kan bli avlyst. Ap gir Høyre skylden for krisen.

Årets Aqua Nor-messe kan bli avlyst. Bakgrunnen er Høyre i byen mener det kan være trafikkfarlig å arrangere havbruksmessen. Ap er i harnisk over Høyres utspill.

Havbruk
Agnar Berg
Telefon 75 54 49 21
Mobil 932 56 324
15. mai 2019 20:00Oppdatert:
16. mai 2019 08:27

Det store messearrangementet Aqua Nor holdes i Trondheim annethvert år. Nå mener altså fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik (Ap) at det spøker for årets arrangement som etter planen skal gå av stabelen i august.

- For Trondheim og Trøndelag vil det være et kraftig skudd for baugen om vi mister disse messene, sier Sandvik.

Høyre i Trondheim reagerer med harme over utspillet fra fylkesordføreren. Partiet mener Sandviks utspill ikke holder mål.

- Det er direkte frekt av fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik (Ap), å hevde at Trondheim Høyre vil stanse årets Aqua Nor-messe, sier Høyres ordførerkandidat i Trondheim, Ingrid Skjøtskift.

Sandvik er sjokkert

I en pressemelding Fiskeribladet har fått fra Sandvik står det:

- Det er med sjokk og nærmest vantro jeg observerer at Trondheim Høyre går inn for å stanse årets fiskerimesse, som i år er Aqua Nor.

Aqua Nor

Aqua Nor har siden 1979 vært et viktig internasjonalt møtested for havbruksnæringen

Aqua Nor er i dag verdens største messe for akvakulturteknologi.

På messen presenteres det nyheter for havbruksnæringen

Under Aqua Nor arrangeres det også en rekke seminarer, foredrag og debatter.

Årets messe skal etter planen gå av stabelen i august.

I de årene det ikke er Aqua Nor for havbruksnæringen, er det Nor Fishing for fiskerinæringen.

Trafikkfarlig område

Skjøtskift sier til Fiskeribladet at det ikke er sant det Sandvik hevder når han påstår at Trondheim Høyre går inn for å stanse Aqua Nor i år.

Hun sier at problemet er at det nå pågår veiarbeid nær messeområdet og at området derfor er trafikkfarlig.

zoomSNAKKER IKKE SANT: Høyres ordførerkandidat i Trondheim, Ingrid Skjøtskift, sier at fylkesordfører Tore O. Sandvik farer med løgn når det gjelder saken om Aqua Nor.
SNAKKER IKKE SANT: Høyres ordførerkandidat i Trondheim, Ingrid Skjøtskift, sier at fylkesordfører Tore O. Sandvik farer med løgn når det gjelder saken om Aqua Nor.

- Barnas faste representant i bygningsrådet har gått imot at det gis dispensasjon til å avholde messen i det trafikkfarlige området. Det har også Høyre gjort. Men vi var tidlig ute og advarte mot å bygge messeanlegget Trondheim Spektrum i et slikt trafikkfarlig område nettopp fordi vi fryktet å havne i en situasjon vi er i nå, sier hun.

Mulig å finne løsning

Skjøtskift sier at status på veiarbeidet i messeområder er at det er kaotisk og trafikkfarlig. Slik vil det også være i august når messen skal starte.

Hun sier videre at slik var det også i fjor da det var Nor Fishing der, men at da greide en å løse det ved å improvisere ved å flytte deler av messen til et sted i nærheten der det blant annet ble brukt telt.

Skjøtskift sier at det ikke har manglet på advarsler fra Trondheim Høyre om det som skjer nå i området Trondheim Spektrum.

Hun betegner situasjonen nærmest som en villet katastrofe fra Arbeiderparti-styrte Trondheim.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.