UVÆR: Slik ser det ut når det stormer i Steinesjøen havn, som ligger i Bø i Vesterålen. Nå foreslår regjeringen i revidert nasjonalbudsjett å utbedre moloen i havna for å gi mer beskyttelse.Arkivfoto
UVÆR: Slik ser det ut når det stormer i Steinesjøen havn, som ligger i Bø i Vesterålen. Nå foreslår regjeringen i revidert nasjonalbudsjett å utbedre moloen i havna for å gi mer beskyttelse.Arkivfoto

Vil fikse molo til 15 millioner kroner i Steinesjøen

Samfunn
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
15. mai 2019 08:10

Regjeringen foreslår å sette av totalt 38 millioner kroner til å utdype flere farleder, reparere stormskader og utbedre fyr og fyrstasjoner langs kysten i revidert nasjonalbudsjett for 2019.

Utbedrer stormskader på molo i Nordland

Moloen i Steinesjøen havn i Nordland fikk store skader under stormen i februar i år. Den gir ikke lenger tilstrekkelig beskyttelse for kaier og fiskemottak. Regjeringen foreslår derfor å bevilge 15 millioner kroner til utbedring av moloen.

- Det er viktig at vi får utbedret stormskadene så snart som mulig, og vi bevilger nå nødvendige midler for å få satt moloen i stand, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding sendt ut fra Samferdselsdepartementet.

Farsund havn får også hjelp

Ifølge Kystverkets nettside foreslår regjeringen å sette av midler til utdyping og merking av innseilingen til havnen i Farsund. Kystverket planlegger oppstart av arbeidet i 2019, med ferdigstilling i 2020. 

Innseilingen til Farsund havn går fra hovedleden i området sør av Søndre Katland fyr, videre øst av Søndre Katland fyr og gjennom Håøysundet til Farsund sentrum og videre til kaianleggene i Lundevågen. Det er identifisert en rekke utbedringstiltak knyttet til utdyping og ny merking av leden. Samtlige tiltak er lokalisert i Farsund kommune, Vest-Agder fylke.

Gjennomseiling Hjertøysundet

Utdyping og merking gjennom Hjertøysundet, som er farled for blant annet ferge og hurtigbåt i Molde kommune, står også på planen. 

Tiltaket vil sikre at ferge og hurtigbåt også i fremtiden vil kunne seile korteste led mellom Molde og Sekken, opplyser Kystverket. De planlegger oppstart av arbeidet i 2019, med ferdigstilling i 2020. Hjertøysundet er trangt og svingete, og det er behov for både utdyping og breddeutvidelse av leden. Strekningen som er planlagt utbedret er cirka 600 meter lang, og har to avgrensede områder som skal utdypes til -6 meters dybde. Det er også planlagt ny merking av leden. 

Det er også foreslått å sette av 7 millioner kroner til vedlikeholdsarbeid på flere av fyrene langs kysten.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.