FISKEMOTTAK: Nordkyn Seafood i Mehamn var fast leveringssted for den avdøde Gísli Thor Thorarinsson. Islendingen hadde egen fiskebåt.Arkivfoto: Jørn Mikael Hagen
FISKEMOTTAK: Nordkyn Seafood i Mehamn var fast leveringssted for den avdøde Gísli Thor Thorarinsson. Islendingen hadde egen fiskebåt.Arkivfoto: Jørn Mikael Hagen

Pengeinnsamling får drept fisker hjem til Island for begravelse

Krim
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
10. mai 2019 09:21

Den islandske fiskeren Gísli Thor Thorarinsson (40), som ble drept i Mehamn 27. april, kan nå sendes hjem til Island. Familien til avdøde har mottatt mye støtte i etterkant av drapet, skriver NRK Finnmark.

Familiens bistandsadvokat, Edel Olsen, forteller til kanalen at det koster i underkant av 50.000 kroner å sende avdøde hjem til Island, og på grunn av dette har familien satt i gang en innsamlingsaksjon, som onsdag denne uken hadde fått inn 41.200 kroner. 

- Det virker som alle har lyst til å hjelpe og bidra, sier Susann Helen Ørjansdatter Paulsen til NRK Finnmark. Hun har har ledet innsamlingsaksjonen på vegne av den dreptes samboer Elena Undeland. De er overveldet av responsen:

- Han var en kjempeviktig person i samfunnet. Han jobbet for å få opp et musikklag i ungdomsgruppa. Han var en mann med arbeidsvilje uten like, og han stod på, sier Paulsen om den avdøde.

Gísli Thor Thorarinsson etterlater seg samboer og to stebarn, opplyser NRK FInnmark i sin sak. Samboer Elena Undeland skriver følgende om tapet i informasjonen om pengeinnsamlingen:

«Gísli Thor, mitt hjerte, så snill og god, verdens beste kjæreste og stefar. Mitt alt.

 Gísli Thor ble brått revet bort fra oss lørdag. Det vil koste mye penger å flytte Gísli til hans siste hvilested, han skal bisettes på Ísafjörður på Island.»

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.