FISKEDISK: Mange går for oppdrettslaks når de tar sitt valg i fiskedisken. Men vet vi nok om produktet?Illustrasjonsfoto: Kjersti Binh Hegna
FISKEDISK: Mange går for oppdrettslaks når de tar sitt valg i fiskedisken. Men vet vi nok om produktet?Illustrasjonsfoto: Kjersti Binh Hegna

- Villedende og feilaktig av Sjømat Norge

7. mai 2019  kl 12:00

Ivrige laksefisker Nils Kvisgaard fra Oslo går i dette innlegget i rette med Sjømat Norge-topp Ketil Rykhus når det gjelder hvor sunn oppdrettslaksen er for oss forbrukere. Fagsjefen i Sjømat Norge sparer ikke på kruttet når han beskriver Niels Christian Geelmuydens innlegg «- Mye av forskningen på sjømat minner om humbug», som full av feil og konspirasjonsteorier

Problemet er dessverre at oppdrettslaksen inneholder så mye dioksiner og dl-pcb at selv et menneske på 70 kg vil overstige det tolerable ukentlige inntaket av denne typen miljøgifter ved å innta 185 gram oppdrettslaks. Rykhus nevner merkelig nok ikke at EFSA reduserte TWI (tolerabelt ukentlig inntak) av dioksiner og dl-pcb fra 14 til 2 picogram TE/kg kroppsvekt. FISKEDISK: Mange går for oppdrettslaks når de tar sitt valg i fiskedisken. Men vet vi nok om produktet?Illustrasjonsfoto: Kjersti Binh Hegna

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

Vi burde spise mer av fisken

Kommentar
17. september 2019 11:35

Kyst er fortsatt kyst selv om enkelte vil det annerledes

Leserinnlegg
3 kommentarer16. september 2019 17:21

Kvotebonus som stimuleringsverktøy

Kommentar
15. september 2019 13:21

Fakta om lusemidler og reker

Leserinnlegg
14. september 2019 19:26

Jo, unge bryr seg om bærekraft

Leserinnlegg
1 kommentar14. september 2019 15:48

- Tull med tall for Torbjørn Trondsen

Leserinnlegg
2 kommentarer13. september 2019 11:27
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...