Varierende tobisfiske for flåten

Fiskeri
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
6. mai 2019 11:13

Norges Sildesalgslag melder at det ble landet nær 13.800 tonn tobis sist uke, fordelt på 20 fangster som varierer i størrelse fra vel 100 tonn (siste rest på kvota) til 1200 tonn.

Variert fiske

Det var et variert fiske for flåten sist uke med nordavind og kaldere vær. Flåten forflyttet seg mye mellom feltene. Søndag ettermiddag samlet flåten seg på Inner Shoal.

Av kvoten på 55.000 tonn har flåten nå fisket omlag 27.000 tonn. Salgslaget påpeker at det gjenstår å se om det er grunnlag for kvoteøkning når «Eros» er ferdig med sitt undersøkelsestokt.

Kolmule

Som Fiskeribladet omtalte sist uke, meldte «Rav» inn sin første kolmulefangst 1. mai, en fangst på 2250 tonn.Fangsten var tatt på St Kilda feltet og ble levert til Triplenine AS på Vedde. Nå er båten ute på sin andre tur og ifølge salgslaget er meldingen fra feltet at fisket er noe «slakkere».

Makrell

Det er så vidt begynt å røre på seg i makrellfisket på kysten, men ennå er det beskjedne fangster som tas, melder Sildelaget. Kun fire fangster på til sammen ca. 4,5 tonn, er tatt i Suldal kommune, en er tatt i Finnøy kommune, en i Bømlo kommune og en i Lindås kommune.

Blandingsfiske

En båt har vært i kanten og har fått en blandingsfangst på 210 tonn bestående av både kolmule, øyepål, hestmakrell og flere andre fiskeslag. Dette er levert til indirekte konsum, melder Sildelaget.

 Et fartøy var klar for å gå ut og lete etter nordsjøsild. Men signalene fra konsumindustrien på land, både i Norge og Danmark, var at de ikke var klar før tidligst i midten av denne måned, noen enda senere. Båten valgte derfor å vente med oppstart av fisket til industrien var klar, viser salgslaget til.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.