TRADISJONELL BÅTBYGGING: Ulf Mikalsen og lærling Steffi Hein bygger den første av tre spissbåter som skal overleveres Bodø 4H. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
TRADISJONELL BÅTBYGGING: Ulf Mikalsen og lærling Steffi Hein bygger den første av tre spissbåter som skal overleveres Bodø 4H. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

7 millioner kroner til tradisjonelle trebåter

Kultur
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
5. mai 2019 07:02

I en pressemelding opplyser Forbundet KYSTEN at de har fordelt over syv millioner fra Sparebankstiftelsen DNB på lokale tradisjonsbåtprosjekter. Pengene skal omsettes i mer kunnskap om bygging og bruk av tradisjonelle trebåter, viser forbundet til.

Her er oversikten over hvem som fikk tildelt midler i første runde, og nå i andre og siste runde av fordelingen.

Samarbeidet med Sparebankstiftelsen DNB strekker seg over fire år, og pengene er nå fordelt på 28 små og store lokale prosjekter i hele landet.

- I Norge har man bygget variasjoner over disse båtene siden vikingtiden, og vi kan ikke tillate at kunnskapen forsvinner i løpet av et par generasjoner. Dette breddegaveprosjektet er et kjempeløft for hele feltet, sier Tuva Løkse, informasjonsrådgiver i Forbundet KYSTEN.

Forbundet KYSTEN er en frivillig kulturvernorganisasjon med 125 lokal kystlag i hele landet. Under mottoet «vern gjennom bruk» jobber forbundet for å ta vare på gamle båter og bygninger, kultur og håndverkstradisjoner knytta til livet på kysten.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.