Strandrydding: Denne glade gjengen er klar for å rydde strender på Giske denne uken. Foto: Plastfritt Hav
Strandrydding: Denne glade gjengen er klar for å rydde strender på Giske denne uken. Foto: Plastfritt Hav

Strandryddefestival på Giske

Pressemelding
Redaksjon
29. april 2019 08:28Oppdatert:
29. april 2019 09:18

Lokale eldsjeler og ei samla sjømatnæring tar eit tak for miljøet og inviterer til «Strandryddefestival» på Øygardshamna på Giske utafor Ålesund fredag 3. mai. Fiskeriminister Harald T. Nesvik, vil delta på strandrydding torsdag 2 mai.

Til saman ti organisasjonar frå sjømatnæringa (sjå faktaboks) i samarbeid med «Hold Norge rent» og «Plastfritt Hav» står bak storsatsinga med årets Strandryddefestival.

- Vi håpar vi kan samle mellom 300 og 400 menneske på Øygardshamna denne ettermiddagen. Engasjementet er stort blant folk, og vi er glade for at vi også har fått med oss ei samla sjømatnæring på denne ryddeaksjonen, seier Ina Giske i Plastfritt Hav.

Strandrydding

Desse organisasjonane står bak arrangementet:

Plastfritt Hav

Norges sjømatråd

Sjømatbedriftene

Norsk Industri

Fiskarlaget

Norges Sildesalgslag

Pelagisk forening

Sjømat Norge

Fiskebåt

Norsk Råfisklag

FHF

Fiskeriminister Harald T. Nesvik deltar også på aksjonen, men kan berre vere til stades torsdag morgon. Då vil han vere med å rydde, og få ei orientering om den frivillige innsatsen som blir lagt ned. 

zoomMARINT SØPPEL: Det finnes store mengder plast og marint søppel langs strendene i Norge. Nå tas det grep for å rydde.
MARINT SØPPEL: Det finnes store mengder plast og marint søppel langs strendene i Norge. Nå tas det grep for å rydde.

I fjor blei det spelt inn musikkvideo med eigenkomponert strandryddesong.

- I år skal vi spele inn denne på nytt der alle kan vere med å synge og vi skal filme med drone. Vi får truleg også med oss tekstforfattaren John John Bruseth til å leie allsongen, så dette kan bli skikkeleg bra, seier Giske.

Det blir også god mat til alle som kjem. Dei kjende kokkane frå Flying Culinary Circus kjem til Giske og diskar opp med god sjømat. Det gjer også kokken og primusmotor bak «Godfisken frå Giske»- prosjektet, Harald Michael Kimsås som byr på grøne fiskekaker.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...