Geelmuyden skal diskutere nordmenns sjømatkonsum

Redaksjonen
23. april 2019 13:03Oppdatert:
5. mai 2019 16:32

Problemstillinger knyttet til nordmenns sjømatkonsum er mange og komplekse, og det er disse Lytring-panelet tar et oppgjør med når de møtes i Stormen bibliotek i Bodø på torsdag.

Lytring-panelet

Lytring er en arena for forskningsformidling og debatt med ambisjonen om å formidle forskning og skape refleksjon rundt aktuelle samfunnsspørsmål.

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder sjømatkonsum, men ferske rapporter fra Sjømatrådet viser likevel at unge under 34 spiser halvparten så mye fisk som for 5-6 år siden. Unge nordmenn rapporterer at de synes at fisk både er dyrt og for vanskelig å tilberede, og mange forbinder dessuten barndommens fiskemiddag med plikt, overkokt torsk og vasstrukne grønnsaker. Nordmenns frossenpizza-inntak har derimot aldri vært høyere enn i 2018; vi spiser 25 millioner Grandiosa hvert år, skriver Nord universitet, som arrangerer møtet, i en pressemelding.

zoomNiels Christian Geelmuyden og forsiden på hans bok Sannheten på bordet.
Niels Christian Geelmuyden og forsiden på hans bok Sannheten på bordet.

Til arrangementet kommer forfatter Niels Christian Geelmuyden som har skrevet flere granskende fagbøker om norsk matproduksjon. Han er blant annet kritisk til oppdrettsnæringen og mener unge assosierer sjømat med nettopp miljøgifter og bruk av legemidler. I panelet sitter også Førsteamanuensis Margarita Nouva-Garido, som forsker på bærekraftig matproduksjon ved Nord universitet. Hun mener norske foreldre opplever et stort press til å tilberede smakfulle fiskeretter i en hektisk hverdag, men at markedets utvalg ikke er godt nok til å tilfredsstille forbrukerens vaner.

Til Lytring kommer også ernæringsfysiolog og direktør i Helsedirektoratet, Linda Granlund, samt direktør i Sjømatrådet, Kristin Pettersen. Disse vil begge kunne fortelle om status på norsk sjømatkonsum og våre forbrukervaner.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...