FISKEDISK: Vi må alltid holde fast på selve poenget i det vi driver med: Mat. Mat som er bra både for kropp og klode, understreker dagens skribent Mariann Frantsen fra Pelagisk forening. Forbrukerne stiller for øvrig stadig større krav til produktene de tilbys, også i fiskedisken.Arkivfoto: Silje Helene Nilsen
FISKEDISK: Vi må alltid holde fast på selve poenget i det vi driver med: Mat. Mat som er bra både for kropp og klode, understreker dagens skribent Mariann Frantsen fra Pelagisk forening. Forbrukerne stiller for øvrig stadig større krav til produktene de tilbys, også i fiskedisken.Arkivfoto: Silje Helene Nilsen

Når miljøvennlig ikke er nok

8. april 2019  kl 05:00

Mitt skip er lastet med kvoter? Eller bærekraftig mat? Noen ganger er ikke «miljøvennlig» nok. Det blir for enkelt. Det er lett å gå seg vill i diskusjoner om økonomi, teknologi og politikk når vi diskuterer hva som er klimavennlig fiskeri. Vi må alltid holde fast på selve poenget i det vi driver med: Mat. Mat som er bra både for kropp og klode. Sunn, klimavennlig og bærekraftig mat.

Norsk villfisk har verdens beste utgangspunkt. En sildefilet har et klimafotavtrykk på 0,9 kilo CO2-ekvivalenter per kilo produsert vare. Rent storfekjøtt har 22,7 kilo. FISKEDISK: Vi må alltid holde fast på selve poenget i det vi driver med: Mat. Mat som er bra både for kropp og klode, understreker dagens skribent Mariann Frantsen fra Pelagisk forening. Forbrukerne stiller for øvrig stadig større krav til produktene de tilbys, også i fiskedisken.Arkivfoto: Silje Helene Nilsen

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

Sjømatnæringen må bli mer synlig

Kommentar
22. februar 2020 16:55

Fiskebåt driver med avledningsmanøver

Leserinnlegg
20. februar 2020 11:54

Useriøst eller uvitende fra Fiskarlaget Nord

Leserinnlegg
19. februar 2020 11:03

- Stine Akselsens forunderlige verden

Leserinnlegg
18. februar 2020 20:02

Fryst fisk er viktig for fiskeindustrien

Leserinnlegg
18. februar 2020 09:26
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...