- Målet er å få rekeflåten tilbake i aktivitet

Fiskeri
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
3. april 2019 10:47

Fiskeribladet har ved flere anledninger omtalt at fiskere i sør opplever en svært utfordrende rekesesong med stengte felt i Nordsjøen og Skagerrak. Onsdag formiddag hadde Fiskarlaget sentralt og Fiskarlaget Sør møte med departementet der de diskuterte situasjonen.

- Å få flåten tilbake i aktivitet er vårt hovedmål. Det sier Fiskarlagsleder Kjell ingebrigtsen i en kommentar på Fiskarlagets nettsider. 

Fiskarlaget viser til at de har i samarbeid med Fiskerlaget Sør hatt en utstrakt og omfattende dialog internt, med forvaltningen og det politiske miljøet for å forsøke å bidra til løsninger. 

I den forbindelse var Fiskarlaget onsdag i møte med statssekretær Roy Angelvik og staben i Nærings- og fiskeridepartementet for å drøfte saken.

- Vi setter pris på anledningen til direkte politisk dialog og vårt mål er som nevnt å bidra til å finne muligheter og løsninger som kan få flåten tilbake i fiske, sier Ingebrigtsen.

- Det er enighet om at vi har felles målsetning om å legge til rette for fortsatt fiskeri på bærekraftige premisser og å arbeide videre med saken. Departementet har stor forståelse for hvor utfordrende situasjonen er for næringen, understreker lederen i Fiskarlaget.

Fra Norges Fiskarlag stilte i tillegg Lennart Danielsen og Erlend Grimsrud.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.