VERDI: Kunnskap om hvilken verdi restråstoffet har for produsenter av kosmetikk, næringsmidler, helsekost eller medisin, for den slags skyld er avgjørende for å lykkes, mener dagens skribent.Illustrasjonsfoto: Thor Nielsen
VERDI: Kunnskap om hvilken verdi restråstoffet har for produsenter av kosmetikk, næringsmidler, helsekost eller medisin, for den slags skyld er avgjørende for å lykkes, mener dagens skribent.Illustrasjonsfoto: Thor Nielsen

Den kronglete veien fra restråstoff til unik ingrediens

30. mars 2019  kl 13:03

Hvordan kan man hente ut de store verdiene fra restråstoff? Nøkkelen kan være å se restråstoffet fra kundens synspunkt. Når man sløyer, slakte eller foredler fisk så sitter man igjen med noe til overs. Tidligere kalt avskjær, så restråstoff eller biprodukter. I nytale blir dette gjerne kalt plussprodukter eller sidestrømmer. Eller andre betegnelser som forsøker å indikere at dette råstoffet har en verdi, og kanskje stor verdi. Men slike ord blir lett bare semantikk. noe. VERDI: Kunnskap om hvilken verdi restråstoffet har for produsenter av kosmetikk, næringsmidler, helsekost eller medisin, for den slags skyld er avgjørende for å lykkes, mener dagens skribent.Illustrasjonsfoto: Thor Nielsen

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

- Hakk i plata bygger ikke tillit

Leserinnlegg
20. juli 2019 08:16

- Ran på høylys dag å skrote samfiskeordningen

Leserinnlegg
1 kommentar19. juli 2019 09:28

- Jernbane-nei i nord fra politiske dverger i sør

Kommentar
6 kommentarer19. juli 2019 08:56

- Et skikkelig løft for kystflåten

Leserinnlegg
5 kommentarer17. juli 2019 17:10

Togskammen i nord

Leserinnlegg
15. juli 2019 09:07

Bærekraftig havbruk

Kommentar
14. juli 2019 09:19

Forby turister å ta fisk over grensen

Kommentar
5 kommentarer13. juli 2019 19:52

Levendelagret torsk kan bli en suksess i USA

Kommentar
1 kommentar13. juli 2019 09:15
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...