SELJE: Røysetstranda fiskerihavn i Selje kommune er en av 50 havner som skal selges. Totalt er det mellom 108-158 fiskerihavner i Hordaland og Sogn og Fjordane som blir overført fra Kystverket til fylkeskommunene.Foto: Kystverket
SELJE: Røysetstranda fiskerihavn i Selje kommune er en av 50 havner som skal selges. Totalt er det mellom 108-158 fiskerihavner i Hordaland og Sogn og Fjordane som blir overført fra Kystverket til fylkeskommunene.Foto: Kystverket

Sweco skal vurdere vedlikeholdsetterslep på fiskerihavner

Sweco skal vurdere etterslepet på vedlikehold på fiskerihavner i Hordaland og Sogn og Fjordane. Totalt gjelder det mellom 108-158 fiskerihavner.

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
29. mars 2019 10:15Oppdatert:
29. mars 2019 10:20

Selskapet sikret seg kontrakten etter at Hordaland fylkeskommune hadde oppdraget på anbud.

Befaringer i mai

Vibeke Juriks, seniorrådgiver for sjømat i Sweco, forteller at Sweco vant anbudet med begrunnelse i både kompetanse og pris. 

zoomVibeke Juriks, seniorrådgiver for sjømat i Sweco
Vibeke Juriks, seniorrådgiver for sjømat i Sweco

- Vi skal gjennomgå rapporter som allerede foreligger når det gjelder vedlikeholdsetterslep og i mai skal vi befare 50 havner i Hordaland.

27. juni skal Sweco avlevere en rapport til fylkeskommunen der funnene oppsummeres.

Fylkeskommunene har overtatt ansvaret for fiskerihavner fra Kystverket. Fra 1. januar 2020 blir Hordaland og Sogn og Fjordane slått sammen til Vestland fylkeskommune. 

Hordaland fylkeskommune har samarbeidet med Sogn og Fjordane fylkeskommune i anbudsrunden. Valget sto mellom Multiconsult, Norconsult og Sweco - og sistnevnte fikk altså anbudet.

Må få kostnadsoversikt

- I utgangspunktet er det snakk om å vurdere vedlikeholdsetterslep på mellom 108-158 fiskerihavner. Men det er 50 havner som i dag ikke er i bruk, og disse skal vi forsøke å selges før de blir overført til fylkeskommunene. Får vi ikke solgt disse før 1. januar 2020, blir de overført, forklarer Jostein Fjærestad, eiendomsdirektør i Hordaland fylkeskommune.

Fjærestad påpeker at Kystverket har gjennomført en tilstandskartlegging av fiskerihavner på Vestlandet i egen regi i årene 2014-2016.

- Kystverket har laget en tilstandsrapport på de ulike havnene, men rapportene sier ikke noe om kostnadene knyttet til vedlikeholdsetterslepet. Vi vil vite ikke bare hva som er feil, men også hva det koster å utbedre disse feilene, sier Fjærestad.

 I første omgang er det altså snakk om å få en oversikt over tilstanden på de ulike havnene, og hva det vil koste å utbedre feil/mangler. Fjærestad påpeker at det i flere havner er bygningselementer som har tilstandsgrad 3 - altså den dårligste, hvor det er behov for utbedring.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.