DÅRLIG NYTT: Yngve Hansen, Fylkeskoordinartor i Nordland, NNN, mener det må sterke sanksjoner til for å få slutt på sosial dumping. Foto: Facebook
DÅRLIG NYTT: Yngve Hansen, Fylkeskoordinartor i Nordland, NNN, mener det må sterke sanksjoner til for å få slutt på sosial dumping. Foto: Facebook

Fagforeningen er godt kjent med sosial dumping

- For å bli kvitt de useriøse, må det til flere og oftere kontroller og det må være sanksjonsmuligheter. Uten det, er det vanskelig å få slutt på problemene.

Industri
26. mars 2019 16:19

Det sier Yngve Hansen på Myre, fylkeskoordinator for Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, NNN, i Nordland.

Hansen er godt kjent med problematikken som er avslørt i fiskeindustribedrifter.

- Er det noen kjennetegn på bedrifter som driver useriøst?

- Det er vanskelig å svare noe generelt på dette. Dette er jo ofte sesongpregede bedrifter, men de som driver useriøst, kjennetegnes ofte med at de har få fast ansatte. De har ikke tariffavtaler og takker nei til å få fagforeninger på besøk, når vi ber om å få komme. 

Trenger sanksjonsmuligheter

- Det er en grunn for at minstelønnen ble allmenngjort for fem år siden. Minstelønnen i dag er 180,70 kroner timen. Når bedriftene ikke betaler dette, er det direkte lovbrudd, sier Hansen.

Når det gjelder overtidsbetaling, gjelder bestemmelsene i arbeidsmiljøloven i de bedrifter som ikke har tarifflønn.

Hansen synes det er spesielt bekymringsfullt at de som driver med sosial dumping konkurrerer på veldig ulike vilkår med dem som driver lovlig.

Uklart lovverk

Hansen i NNN påpeker at lovverket er uklart i forhold til å hindre arbeidskriminalitet.

- Arbeidstageren får kanskje tarifflønn, men betaler en husleie som er langt over det nordmenn ville ha akseptert. Opp til seks stykker deler gjerne soverom og hver person betaler kanskje 6000 kroner i måneden for uverdige boforhold. Ofte er det eneste valget de har og det følger kanskje med tilbudet om jobb at de må bo i de boligene bedriften disponerer, sier Hansen.

Dårlig rykte

En ansatt i NNN har som oppgave å følge opp sjømatbedrifter i hele landet når det gjelder problemstillingen.

- Den jobben som ble gjort var utgangspunktet for at det ble allmenngjøring av minstelønn.  Etter det er det blitt litt bedre, men avtalen er blitt fornyet to ganger og det er ikke uten en grunn. Her er mange useriøse aktører, sier Hansen.

Han synes de dårlige arbeidsforholdene er spesielt trist i forhold til at det er dårlig rekruttering til denne type jobber i fiskeindustrien.

- Når man hører om slike forhold, får man ikke lyst til å jobbe i den bransjen.

- Grove brudd må slås ned på

Robert Eriksson, administrerende direktør i Sjømatbedriftene, sier det er alvorlig for omdømmet til fiskernæringen om funnene som er avdekket stemmer.

- Jeg har ikke har lest rapporten og kjenner saken kun ut ifra omtalene som er gjengitt i media. Dette er svært alvorlige hendelser som svekker omdømmet til næringa og det må være krystallklart at sånn er ikke næringen bekjent av å være.

zoomRobert Eriksson, administrerende direktør i Sjømatbedriftene
Robert Eriksson, administrerende direktør i Sjømatbedriftene

Han sier grove brudd og avvik må slås hardt ned på og etterlyser også et bedre regelverk fra myndighetenes side.

Han har ikke mottatt noen varsler om at noen av Sjømatbedriftenes medlemmer har vært med i denne kontrollen, eller om noen av disse forholdene omhandler noen av deres medlemmer.

- Vi som næring må jobbe for å forhindre at dette skal skje framover. Mantraet bør være at det skal være lett å være seriøs og vanskelig å være kjeltring. Grove brudd og avvik bør slås hardt ned på.

- Må forenkle

Han mener Sjømatbedriftenes bidrag til å få bort de useriøse aktørene er å sikre at medlemmene får god nok veiledning og rådgivning, blant annet om hvordan lage gode turnuser, gi god veiledning og rådgivning.

- Og så må myndighetene også bli enda flinkere til å forenkle ting. Lover og regler knyttet til arbeidslivet er komplisert, sier Eriksson.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.