SATSER PÅ OPPDRETT: Aksel Lund Svindal satser på landbasert oppdrett av laks gjennom en fersk investering i Andfjord Salmon.Arkivfoto: Skjalg Bøhmer Vold
SATSER PÅ OPPDRETT: Aksel Lund Svindal satser på landbasert oppdrett av laks gjennom en fersk investering i Andfjord Salmon.Arkivfoto: Skjalg Bøhmer Vold

Kjendiser satser på landbasert oppdrett i Nordland

Havbruk
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
14. mars 2019 08:31Oppdatert:
14. mars 2019 09:31

Andfjord Salmon, som skal bygge verdens største gjennomstrømningsanlegg for oppdrett på land i Andøy kommune, har hentet inn 150 millioner ferske kroner til selskapet i en emisjon. Det skriver IntraFish.

Selskapet har fått konsesjon for oppdrett av 10.000 tonn laks på Andøy i Nordland.

Gründer og daglig leder Roy Bernt Pettersen er ifølge VOL fortsatt den største aksjonæren, men flere kjendiser kaster også glans over aksjonærlisten, deriblant den tidligere alpinisten Aksel Lund Svindal.

I fjor omtalte Tekfisk satsingen på gründerfabrikken Norselab, hvor Lund Svindal har eierandeler. Selskapet hadde et uttalt ønske om å komme inn i fiskeri- og havbruksnæringen. 

 - Vi ønsker å bruke erfaringene vi har fra andre sektorer og se hva vi kan få til mot sjømatsektoren, uttalte gründer Ynge Tvedt til Tekfisk i november i fjor.

zoom
SATSER: Også tv-kjendis Halvard Flatland synes landbasert oppdrett er en god idè og har investert.

Norselab ble startet opp i 2015 av Tvedt og Aksel Lund Svindal. Modellen deres går ut på at de går inn som medgründere i oppstartsselskaper.

Euro tv, som eies 100 prosent av Hallvard Flatland, er også på listen over nye aksjonærer i Andfjord Salmon sammen med døtrene Katarina Flatland Dobloug og Bettina Flatland.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.