MOT OLJEUTVINNING: Over hele landet tennes det varder førstkommende lørdag for å markere motstand mot oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja.Foto: Folkeaksjonen
MOT OLJEUTVINNING: Over hele landet tennes det varder førstkommende lørdag for å markere motstand mot oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja.Foto: Folkeaksjonen

- Det brenner for et levende hav

Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja og mer enn 15 andre organisasjoner tenner varder over hele landet på lørdag.

Vi vil med denne sterke markeringen komme en sterk oppfordring til Arbeiderpartiet om å ta vare på fisken, havet og framtida og si nei til oljeboring i våre alle mest sårbare og unike havområder.

Fra gammelt av er å tenne en varde et symbol for at fare er på ferde. Havet, og livet der er under hardt press fra alle kanter. Plastforurensning, forsuring, giftdumping, oljesøl, seismikkskyting, gruveslam, overfiske og oppvarming er alle eksempler på trusler mot havene våre. Noen områder i havet er spesielt rike og verdifulle og havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja nettopp et slikt område. Vårblomstringen her skaper livsgrunnlag for de tidlige stadiene av nesten all fisk i norske farvann, også for viktige bestander som andre nasjoner nyter godt av. I tillegg er regionene hjem for verdens største kaldtvannskorallrev og unik natur, kjent over hele verden.

Et overveldende flertall av oss nordmenn har forstått at disse områdene fortjener å holdes fri for oljevirksomhet og i ti år har Folkeaksjonen jobbet for at også et flertall på Stortinget skal gå inn for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. I april kan vi klare nettopp det! Da har Arbeiderpartiet muligheten til å være partiet som lytter til fagkunnskapen, folket og sine egne velgere og sier ja til et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

På lørdag 9. mars tennes det derfor varder over hele landet. Vi gir klar beskjed til Arbeiderpartiet om at tiden har kommet for å stille seg på riktig side av historien. Du som leser dette kan også vise din støtte. Sjekk ut om det brennes en varde i nærheten av deg. Bli med, den brenner for et levende hav.

Det er på høy tid å legge vekk kravet om åpningsprosess for oljeutvinning. Si ja til et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Leve havet!

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

Digitalisering øker kvaliteten på forsøk

Kommentar
19. september 2020 10:33

Kjære delegat, pust med magen

Leserinnlegg
18. september 2020 08:36

Det marine økosystemet i nord er i endring

Kommentar
17. september 2020 19:22
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.