MÅ STARTE TIDLIG: Kompetanse om norsk sjømatnæring må inn på et tidlig stadium av utdanningsløpet - og helst allerede på grunnskolenivå mener skribenten. Her ser vi skoleelever ved Meløy videregående skole på besøk hos Sundfjord Smolt i Gildeskål i Nordland.Arkivfoto: Agnar Berg
MÅ STARTE TIDLIG: Kompetanse om norsk sjømatnæring må inn på et tidlig stadium av utdanningsløpet - og helst allerede på grunnskolenivå mener skribenten. Her ser vi skoleelever ved Meløy videregående skole på besøk hos Sundfjord Smolt i Gildeskål i Nordland.Arkivfoto: Agnar Berg

Mangfoldig kompetansebehov

2. mars 2019  kl 16:42

De fleste bransjer sliter med å finne riktig kompetanse, også sjømatnæringen. Kunnskap om sjømatnæringen må inn allerede i grunnskolen. Norsk næringsliv er i omstilling og skal digitalisere mye av sin virksomhet. En nylig gjennomført undersøkelse om digitalt kompetansebehov viser imidlertid at de fleste bransjer sliter med å finne riktig kompetanse. Det er spesielt kunnskap innen kunstig intelligens og digitalisering av verdikjeden som bedriftene etterspør («Digital kompetanse og behov i Bergensregionen» i samarbeid mellom NCE Seafood Innovation Cluster, GCE Ocean Technology, NCE Media, NCE Finance Innovation, VIS og Bergen Næringsråd). Det er høyt innovasjonstempo i norsk næringsliv. Undersøkelsen viser at hele 80 prosent av bedriftene i sjømatnæringen ser på nye forretningsmodeller basert på digitalisering, og big data, kunstig intelligens og digitalisering av verdikjeden er de viktigste områdene hvor det er behov for mer og spisset kompetanse. MÅ STARTE TIDLIG: Kompetanse om norsk sjømatnæring må inn på et tidlig stadium av utdanningsløpet - og helst allerede på grunnskolenivå mener skribenten. Her ser vi skoleelever ved Meløy videregående skole på besøk hos Sundfjord Smolt i Gildeskål i Nordland.Arkivfoto: Agnar Berg

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

- En verden der 1 + 1 = 2

Leserinnlegg
1 kommentar23. mars 2019 10:21

- Penger, møkk og ressursrente

Leserinnlegg
2 kommentarer22. mars 2019 05:00

- Å høste på rødåta er tukling med økosystemet

Kommentar
2 kommentarer20. mars 2019 05:00

- Dryge påstander fra Hammerfest Fiskarlag

Leserinnlegg
1 kommentar19. mars 2019 13:36

- Milliardran fra kystflåten

Leserinnlegg
19. mars 2019 13:36

- Fangst av rødåte er å sage av greina vi sitter på

Leserinnlegg
2 kommentarer19. mars 2019 05:00
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...