SVINN: Å redusere tap i produksjonen har høy prioritet hos alle, også lakseprodusentene.Foto: Aleksander Nordahl
SVINN: Å redusere tap i produksjonen har høy prioritet hos alle, også lakseprodusentene.Foto: Aleksander Nordahl

- Tap er ikke ok

Dyrehelse og dyrevelferd helt sentrale utfordringer for alle som driver dyrehold for matproduksjon.

Leserinnlegg
Skrevet av18. februar 2019 09:48

Fiskeribladet har lest Fiskehelserapporten fra Veterinærinstituttet, og spør retorisk på lederplass 13. februar: «Hvilke andre bransjer ville akseptert en dødelighet på 20-30 prosent?».

Svaret er vel for det første at ingen næringer som driver husdyrhold ser noen fordel med tap i denne størrelsesorden. Enten det er snakk om 20 til 40 prosent dødelighet av reinkalver, 15 prosent i svineproduksjon, 18 prosent for lam på beite, 3,5 prosent for kylling, 7 prosent av kyr på bås eller om det er 15 til 20 prosent tap for laks.

For det andre er dyrehelse og dyrevelferd helt sentrale utfordringer for alle som driver dyrehold for matproduksjon. Dessverre er det et faktum at en beklagelig andel individer dør før planlagt slakting. Å redusere dette tapet har høy prioritet hos alle, også lakseprodusentene.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.