RESTRÅSTOFF: Økt bearbeiding i Norge vil også sikre at vi beholder og tar vare på en langt større andel av restråstoffet selv, skriver dagens gjest.Arkivfoto: Arne Fenstad
RESTRÅSTOFF: Økt bearbeiding i Norge vil også sikre at vi beholder og tar vare på en langt større andel av restråstoffet selv, skriver dagens gjest.Arkivfoto: Arne Fenstad

Marine muligheter

9. februar 2019  kl 14:00

For oss som er opptatt av å skape større verdier av det marine råstoffet i Norge har 2019 startet bra. Norges sjømatråd presenterte analyser som viser at eksportverdien kan økes betydelig dersom en større andel av sjømaten bearbeides i Norge. Sammen med LO har Sjømat Norge lagt fram et næringspolitisk notat som konkluderer med at det vil være mulig å doble sjømatnæringen fram mot 2030. Dette vil ikke skje av seg selv, og vi må lykkes på mange fronter for å realisere ambisjonene. Men det er ingen tvil om at de marine mulighetene er store.

Interessant nok er det enkelte sentrale aktører i fiskerinæringen som ser på slike ambisjoner som en trussel RESTRÅSTOFF: Økt bearbeiding i Norge vil også sikre at vi beholder og tar vare på en langt større andel av restråstoffet selv, skriver dagens gjest.Arkivfoto: Arne Fenstad

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

Seafood from Nowhere

Kommentar
18. april 2019 18:15

- Samspill gjør oss gode!

Kommentar
18. april 2019 12:14

Tekfisk har bursdag!

Kommentar
18. april 2019 09:00

Here Be Monsters! Trusler mot havets helse

Kommentar
17. april 2019 11:30

Sjømat Norge: Klart vi kan vokse

Leserinnlegg
16. april 2019 16:08

- De største snurrevadbåtene soper med seg alt som kommer i veien

Leserinnlegg
8 kommentarer15. april 2019 15:27

De unges LoVeSeier

Kommentar
13. april 2019 11:06
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...