Antatt omkommet etter brann i smoltanlegg

En mann er antatt omkommet i en brann i et smoltanlegg i Friarfjord i Finnmark søndag morgen.

Havbruk
Redaksjonen IntraFish Media
28. januar 2019 07:39Oppdatert:
28. januar 2019 16:07

Det melder NRK Finnmark

Det var fire personer på jobb i anlegget tilhørende Laksefjord AS, som eies av Lerøy Seafood Group. Tre av de ansatte klarte å komme seg i sikkerhet og er fysisk uskadd, mens den fjerde er savnet. Bygningen han var i har kollapset, og han antas omkommet. De pårørende er varslet, opplyser operasjonsleder Svein-Erik Jacobsen hos politiet i Finnmark.

Brannen ble varslet klokka 07.40 søndag morgen. Den første bygningen var raskt overtent, og utpå morgenen var det klart at man ikke kunne redde nabobygget heller. Årsaken er ukjent.

Litt før klokken 15 var brannen under kontroll. 

I følge VG tok det nær to timer før brannbil ankom brannen i Friarfjord. 

- Dette er ikke unormal utrykningstid. Det er jo gode 12 mil å kjøre her fra kommunesenteret Kjøllefjord, sier brannsjef i Lebesby, Birger Wallenius, til VG og peker på at Lebesby bare har om lag 1350 innbyggere, men er landets 8. største i utstrekning.

I følge konserndirektør for havbruk i Lerøy-gruppen, Stig Atle Nilsen, ser brannen ut til å ha oppstått i forbindelse med utbedringsarbeid på store vannkar av glassfiber:

- Dette er en situasjon som preger våre ansatte. Våre tanker går til de pårørende og til kollegene som fortsatt er på stedet. Det var et innleid firma som skulle utbedre karene, og arbeidet innebar blant annet sliping, uttaler Nilsen til VG.

Lerøy Seafood Group opplyser i en børsmelding mandag morgen at vil bistå underleverandøren, politi og øvrige offentlige instanser for å finne ut hva som har skjedd. Foreløpig arbeides det med å kartlegge situasjonen, få oversikt over materielle skader, samt iverksetting av skadebegrensende tiltak.

Som følge av brannen er 2,6 millioner smolt med snittvekt 50-60 gram, planlagt utsatt i sjø i april 2019, gått tapt. Bøtende tiltak vil bli iverksatt, heter det i meldingen.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.