På jakt etter faglig påfyll og nye jobbutfordringer?

Samfunn
26. januar 2019 19:35

Mange ansatte i sjømatnæringen har tradisjonelt bygget sin kompetanse gjennom erfaring og utveksling av kunnskap på arbeidsplassen. I dag stilles det krav til at ungdom som rekrutteres inn til næringen gjerne må ha både fagbrev og mastergrader. For de som har vært ansatt i næringen i mange år er det nå på høy tid både å få dokumentert deres opparbeidede kompetanse, og å tilegne seg ny og viktig kunnskap. 

Ønsker du faglig påfyll er mulighetene mange, skriver Sett Sjøbein i en pressemelding.

Sett Sjøbein

  • Sett Sjøbein er et nasjonalt samarbeidsprosjekt for å synliggjøre muligheter i sjømatnæringen, innenfor havbruk, fiskeri og sjømatforedling - og alle ledd i disse næringene, overfor ungdom. 
  • Ulike rekrutterings- og kompetansetiltak gjennomføres i henhold til årlige føringer fra Nærings- og fiskeridepartementet (NFD). 
  • Det er to ansatte i Sett Sjøbein, og prosjektet administreres av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) som sammen med NFD finansierer prosjektet.

Behov for ny kompetanse

Norge er i verdenstoppen innenfor havbruk-, skips- og fiskeriteknologi. Bærekraft, miljøvennlighet og sporing sammen med ansvarlig fangst, havbruk og industri, får stadig større fokus. Det skal noe til å henge med.

Vi eksporterer sjømat til mer enn 140 land. Har du egentlig tenkt over hvor mange ulike jobber som må til for å skape denne internasjonale suksessen? Hva som trengs av kunnskap på veien fra utforming av lover og regelverk, utstyr og teknologi og i hele logistikk-kjeden til de lekreste sushi-retter av norsk laks og ørret serveres på en restaurant i Japan?

Bredden av ulike kompetansebehov i næringen er stor. I tillegg til flinke fagarbeidere innen fiskeri og akvakultur, er det behov for folk som kan ledelse, produksjon, økonomi, logistikk, markedsføring, kommunikasjon, fiskehelse, kvalitet, sikkerhet og mye mer. Det er også behov for folk med bakgrunn fra næringen i organisasjoner, i offentlig forvaltning og som lærere. Og hva med å ta en doktorgrad som er relevant for bedriften du jobber for?

Finn relevante kurs og utdanningstilbud som passer deg

Sett Sjøbein ønsker å bidra til at flere, skal se mulighetene for å få faglig påfyll, og at de ansatte skal velge å fortsatt jobbe innenfor sjømatnæringen i stedet for å søke seg bort fra næringen hvis de av ulike grunner må, eller ønsker, å søke nye utfordringer.

Ved å formalisere, og videreutvikle erfaringsbasert kompetanse, kan ansatte gis nye og flere muligheter både på nåværende arbeidsplass, i sjømatnæringen og i arbeidslivet generelt. Det finnes mange muligheter, og du trenger ikke å slutte å jobbe mens du tilegner deg ny kompetanse.

Men når du så bestemmer deg for å undersøke hvilke muligheter som finnes for faglig oppdatering er spørsmålet: hvor skal du begynne å lete?

Sett Sjøbein synliggjør mulighetene

Høsten 2018 gjennomførte Møreforskning Ålesund AS på oppdrag fra Sett Sjøbein en kartlegging av etter- og videreutdanninger (EVU) som er særlig relevant for folk i sjømatnæringen. For at du lett skal kunne orientere deg om relevante tilbud har Sett Sjøbein nå opprettet en ny funksjon, «Etter- og videreutdanninger », på nettportalen vår www.settsjobein.no

Vi har lagt til grunn at bedriftsinterne kurs blir profilert av bedriftene selv mot sine ansatte. I vår oversikt inngår derfor hovedsakelig kurs som er åpne for alle, herunder nettbaserte kurs, samlingsbaserte kurs, offentlige kurs, og relevante høyere utdanningsstudier med y-veien som inntakskrav:

Etterutdanning (Korte, ikke poenggivende kurs)

* Lovpålagte kurs

* Marinfaglige kurs

Videreutdanning (Formelle utdanninger som gir karakter eller studiepoeng)

* Videregående nivå: gjennom fagbrev basert på minimum 5-års praksis.

* Fagskolenivå: heltids- eller deltidsutdanning basert på praksis.

* Universitet- og høyskolenivå: utdanninger i form av mindre kurs, års-, bachelor-, master- eller doktorgradsstudier. Slike utdanninger tilbys også deltid, slik at de kan kombineres med jobb.

Etter- og videreutdanningstilbudet er i stadig endring, og mange av kursene er tidsbegrenset. Det kan derfor være smart å sjekke kurstilbudene jevnlig.

Økt og dokumentert kompetanse gir både ansatte og næringen et løft

En dokumentasjon på kompetansen til de ansatte i næringen vil styrke den ansattes posisjon i arbeidslivet, og ansatte med økt kunnskap vil tilføre ny verdi til den enkelte arbeidsplass. 

Økt og dokumentert utdanningsnivå i næringen generelt vil også styrke sjømatnæringens omdømme som kompetansenæring.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...