Nytt regelverk om lusemidler: For dårlig resultat

Miljø
Redaksjonen
18. januar 2019 11:15

Torsdag ble det nye regelverket for bruk av lusemidler kjent. Fiskeribladet omtalte i den forbindelse at Nesvik ignorerte miljøinnvendinger fra Norges Fiskarlag i den nye forskriften.

- Det er positivt at Nærings- og fiskeridepartementet har tatt tak i denne saken, men resultatet er alt for dårlig, sier daglig leder i Nordland Fylkes Fiskarlag, Steinar Jonassen, i en pressemelding.

Bestemmelsen innebærer at det ikke er tillatt å bruke bademidler, som hydrogenperoksid i anlegg som ligger i reke- eller gytefelt eller nærmere enn 500 meter fra slike områder. I slike anlegg kan badebehandling kun benyttes når den utføres i brønnbåt og deretter skal vannet fraktes bort fra anlegget.

Jonassen mener den nye bestemmelsen ikke ivaretar føre-var hensyn selv om fiskeriministeren i sin presentasjon påstår at han gjør det.

- 500 meter avstand er alt for lite i denne sammenhengen når en har klare indikasjoner på at hydrogenperoksid og andre lusemidler, særlig i kombinasjon er ekstremt giftig for reker og andre krepsdyr, sier Jonassen.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.