ÅRETS NAVN: Rita Karlsen i Brødrene Karlsen ble årets navn i sjømatnæringen i 2016. Prisen ble delt ut under Sjømatdagene på Hell. Her med redaktør i Fiskeribladet, Øystein Hage (t.v.), og redaktør i IntraFish, Joar Grindheim. Foto: Kjersti Kvile
ÅRETS NAVN: Rita Karlsen i Brødrene Karlsen ble årets navn i sjømatnæringen i 2016. Prisen ble delt ut under Sjømatdagene på Hell. Her med redaktør i Fiskeribladet, Øystein Hage (t.v.), og redaktør i IntraFish, Joar Grindheim. Foto: Kjersti Kvile

Her er Årets navn-kandidater - nå kan du gi din stemme

Det er duket for å avgjøre hvem som blir Årets navn i 2018. 10 personer er nominert for prisen.

Samfunn
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
11. desember 2018 20:04Oppdatert:
13. desember 2018 12:37

Prisen til Årets navn deles ut på arrangement Sjømatdagene på Hell i januar, og din stemme er med på å bestemme hvem som stikker av med den gjeve tittelen. Her kan du stemme på din kandidat.

Denne rådgivende avstemmingen er åpen til og med 20. desember, og etter dette vil Fiskeribladet og IntraFish ta den endelige avgjørelsen.

Fjorårets vinner kan du lese om her.

De nominerte

Fiskeribladet og IntraFish har fått leserne til å nominere kandidater til hvem som fortjener prisen som årets navn i norsk sjømatnæring. Her kan du lese begrunnelsen leserne har gitt for hver enkelt: 

Stig og Kjell Magne Ervik, Ervik Havfiske

Ervik Havfiske Holding er verdensledende med totalt 18 linebåter som fisker hvitfisk i nord og tannfisk i sør. Har bygget seg opp fra ett fartøy for 31 år siden, til 18 i dag. Omsetter for cirka 1 milliard norske kroner og har cirka 500 ansatte.

Ingebjørg Moe, pensjonert kokk, Norges sjømatråd

Unge familier og deres barn spiser mindre fisk enn ønskelig. Børst støv av Ingebjørgs arbeid og arbeidsmetoder angående fisk og forbruk, så vil forbrukspilen atter peke opp.

Leif Bognøy, daglig leder Nordhordland Fisk

Klarer å opprettholde et kystsamfunn for sjarkflåten i Hordaland og Sogn og Fjordane.

Ted Robin Endresen, fiskekjøper, Myre

Har bygget opp en stor bedrift på Myre i Vesterålen hav/land med over 500 millioner kroner i omsetning, er en av de største drivkreftene i Myre samfunnet, pådriver for den nye filetfabrikken Primex

Jim Roger Nordly, daglig leder, Europharma

Utvikler Nordly konsernet, fiskefôr, medisin, bakteriofager, fiskehelse og miljø, forebygging og omdømmebygging. Gode økonomiske resultater, utvikler både Leknes og Øksfjord.

Jacob Edvard Heløy, fisker, Nordkapp

Er målbevisst og arbeidsom. Elsker fiskerlivet. Har fått flere unge til å satse på fiskeri.

Paul Kåre Aandahl, fiskeskipper på «Paul Senior»

Paul Kåre Aandahl er en 66 år gammel fiskeskipper på «Paul Senior». Startet som skipper som 18-åring. Like spennende den dag i dag ifølge ham selv.

Andre Reinholdtsen, gründer og fisker fra Øksnes

Han har vært en av de fremste her i landet når det gjelder levendelagring av torsk og etablering av torskehotell. Dette har han gjort for å øke verdiskapingen i fiskerinæringen.

Janita Arhaug, daglig leder Sett Sjøbein

Ingen selger norsk sjømatnæring som Janita. Hun profilerer næringen blant de unge, og sikrer at mange velger blå utdannelse - både på videregående og universitetsnivå.

Dermed sikrer hun påfyll av nye, unge og kloke hoder til næringen. Hun er også en av drivkreftene bak den marine bootcampen. Janita har selv bakgrunn fra fiskeflåten, men profilerer i dag hele næringen. Hun er også en av drivkreftene i kvinne- og sjømatnettverket Oceana.

Eva Kristoffersen, daglig leder Egil Kristoffersen & sønner

Daglig leder og majoritetseier i Egil Kristoffersen & sønner, Eva Kristoffersen, nomineres for sitt gode arbeid med familiebedriften i Bø. 

For 18 år siden flyttet Eva Kristoffersen hjem som fiskerikandidat med hovedfag i markedsføring av laks, og begynte som «lærling» hos far Inge. Etter at hun tok over roret i det familieeide oppdrettsselskapet, har selskapet mer enn seksdoblet omsetningen og tidoblet resultatet. 

Kristoffersen har også markert seg som en oppdretter som er opptatt av næringens omdømme, og tatt til orde for at oppdrettsnæringen må bli mer åpen og være i dialog med samfunnet rundt seg.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...