Karoline Gabrielsen (21) søker jobb på fiskebåt. Hun har vært på båt med sin pappa og sine bestefedre hele livet og har god erfaring.Foto: Privat
Karoline Gabrielsen (21) søker jobb på fiskebåt. Hun har vært på båt med sin pappa og sine bestefedre hele livet og har god erfaring.Foto: Privat

Tidenes første el-sjark er oppkalt etter henne. Nå søker Karoline selv jobb på fiskebåt

Som sin far og sine bestefedre, ønsker også Karoline Gabrielsen (21) å bli fisker. Men etter å ha søkt i halvannet år, har hun fremdeles til gode og få plass på fiskebåt.

Fiskeri
Jørn Mikael Hagen
Mobil 91805828
6. desember 2018 13:13Oppdatert:
6. desember 2018 14:20

- Jeg er fremdeles på jakt etter jobb, erkjenner hun blidt overfor Fiskeribladet.

For det mangler ikke på tilbakemeldinger til 21-åringen fra Vannøya i Troms.

Etter at hun la ut en «jobbannonse» på sin Facebook-side, har innlegget i skrivende stund blitt delt over 1400 ganger.

- Ja, jeg er så takknemlig. Flere i næringen har tatt kontakt og tipset om båter som trenger mannskap. Og pågangen har vært så stor at jeg ikke engang har rukket å sjekke alle tipsene jeg har mottatt, forteller hun. 

zoomKaroline Gabrielsen (21) søker jobb på fiskebåt. Hun har vært på båt med sin pappa og sine bestefedre hele livet og har god erfaring.
Karoline Gabrielsen (21) søker jobb på fiskebåt. Hun har vært på båt med sin pappa og sine bestefedre hele livet og har god erfaring.

Så selv om de fleste fiskebåter allerede er fullt bemannet opplever hun et enormt engasjement fra aktører som ønsker henne plass på en fiskebåt. At hun er kvinne har aldri resultert i negative tilbakemeldinger.

LES OGSÅ: Full klaff for el-sjarken

Karoline er altså 21 år gammel, men har vært på båt i nær sagt hele sitt liv. Allerede fra hun var 4 år gammel ble hun med sin far og bestefedre så snart hun fikk sjansen. Og hun har utdannet seg på den blå linja ved Senja videregående skole. En skole hun for øvrig anbefaler alle unge som ønsker en fremtid i fiskerinæringen å gå på.

- Jeg har fagbrev som fisker og fikk utlevert kystskipper klasse D5 i sommer, som vil si jeg har alle kursene som hører til sertifikatet. Jeg har hatt et par vikarturer etter at jeg fikk fagbrevet, forteller hun.

zoom«Karoline», den første batteridrevne sjark, er oppkalt etter Karoline Gabrielsen. 
«Karoline», den første batteridrevne sjark, er oppkalt etter Karoline Gabrielsen. 

Snurrevad og not er det hun har mest erfaring med, men takker ikke nei til tilbud fra fartøyer med andre redskaper.

- Det viktigste er at det er turnus og greie arbeidsforhold om bord, sier hun.

«Karoline» er også navnet på verdens første elektrisk drevne fiskesjark. Nyvinngen har Fiskeribladet skrevet om flere ganger, og båten er altså oppkalt etter Karoline Gabrielsen, da det er hennes far som er eier av den mye omtalte el-sjarken.

Så dersom du har plass i egen båt eller vet om andre som kan ha plass til Karoline, legg igjen en melding på hennes Facebook-side

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.