Skal etablere kulinarisk senter i Lofoten

Kultur
Redaksjonen
26. november 2018 15:18

Fylkesrådet i Nordland støtter prosjekt som skal etablere et kulinarisk senter i Lofoten.

- Senteret skal bidra til å fremme Lofoten som matregion, med alle de fantastiske råvarene som finnes der, og styrke matopplevelsene for innbyggere og besøkende. Et viktig formål med prosjektet er å øke rekrutteringen til restaurant- og matfag. Det sier fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap), som opprinnelig kom opp med ideen, i en pressemelding.

Bakteppet var en nedgang i søkertallene for restaurant- og matfag på Vest-Lofoten videregående skole.

- Et kulinarisk senter vil bidra til få opp interessen hos de unge igjen. Nå skal prosjektet i gang med å finne ut hvordan et sånt senter eventuelt skal organiseres. Utviklingen vil kreve etablering av samarbeidsrelasjoner, forankring, og felles utforming av visjoner, mål og innhold, som er dette forprosjektets oppgaver, sier Olsen.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.