NEI TIL OLJE: Folkeaksjonen håper Nordland Arbeiderparti lander på et standpunkt der konsekvensutredning av LoVeSe legges vekk.Foto: Jørn Mikael Hagen
NEI TIL OLJE: Folkeaksjonen håper Nordland Arbeiderparti lander på et standpunkt der konsekvensutredning av LoVeSe legges vekk.Foto: Jørn Mikael Hagen

- Ikke plass til kompromisser utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja ønsker seg et Arbeiderparti som er i takt med folket, fiskerne og forskerne.

Leserinnlegg

Kommende ekstraordinære årsmøte i Nordland AP vil være med på å sette standarden for framtidens næringsstruktur og arbeidsplasser i nordfylket. Alle er opptatt av en positiv utvikling i regionen og mange velgere vil denne gangen se nøye på hvilken politikk Nordland Ap vil nedfelle i sitt program for valget neste år.

 Skal kravet om å sette i gang en åpningsprosess for olje og gassvirksomhet fortsatt få legge en demper på bærekraftig næringsutvikling? Eller skal man heller utvikle en politikk som ivaretar mulighetene som ligger i etablerte og nye bærekraftige næringer. Lofoten, Vesterålen og Senjas største fortrinn er tilliten til at produktene vi leverer kommer fra et rent hav, høstet og produsert på den mest bærekraftige måte. Velgernes bevissthet rundt betydningen av miljø og bærekraft blir stadig større, særlig i forhold til muligheter og utfordringer i «havrommet».

Seismikkskyting har godt dokumenterte skremmefekter på fisk, og denne aktiviteten er dokumentert dødelig på larver og plankton

Det er ikke plass til kompromisser i havområdet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Kartleggingen viser at de mulige utvinnbare oljereservene befinner seg i nøyaktig samme havområder hvor vi har en helt unik biologisk produksjon. 70 prosent av all fisk som fanges i norske havområder har sin opprinnelse fra disse områdene. Skreien gyter her og yngel fra mange andre fiskeslag transporteres forbi disse områdene i en kritisk fase hvor de er helt avhengige av å finne den unike næringen som bare finnes her.

zoomOdd Arne Sandberg, Leder Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.
Odd Arne Sandberg, Leder Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Seismikkskyting har godt dokumenterte skremmefekter på fisk, og denne aktiviteten er dokumentert dødelig på larver og plankton. Seismikkskyting vil måtte foregå i forbindelse med både leting og kartlegging utover i et oljefelts produksjonsfase. Fiskerier og transport av larver og yngel gjennom disse områdene skjer hele året, det finns ingen «vindu» hvor man kan drive seismikkskyting uten å påvirkning.

Lofoten, Vesterålen og Senja er en region som går godt. Regionen står godt på flere bein, fiskerier, reiseliv, verkstedindustri og jordbruk. Framtidige suksessfaktorer vil være ren natur og bærekraftig produksjon. Dette kvalitetsstempelet preger all virksomhet i regionen. Fiskeriene leverer ren mat ilandført og produsert med minimale klimaavtrykk. Det er dette omdømmet vi må ta vare på og tjene penger på.

Folkeaksjonen håper Nordland Arbeiderparti lander på et standpunkt der konsekvensutredning av LoVeSe legges vekk.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

Debatt: - Vi er bekymret for sjøfolkene

Leserinnlegg
3. august 2020 12:08

Mer klimavennlig sjømatproduksjon

Leserinnlegg
2. august 2020 13:45

En sommer ved havet

Kronikk
1. august 2020 16:01

Debatt: - Havet er ingen søppelplass

Leserinnlegg
30. juli 2020 10:56

Debatt: - Få sjøfolka hjem!

Leserinnlegg
30. juli 2020 08:42

Fremtidsrettet fiskerinæring

Leserinnlegg
27. juli 2020 09:43

Hjartesukk frå ein olding til sjøs

Leserinnlegg
26. juli 2020 09:05

Global status for fiskeri og akvakultur

Kommentar
25. juli 2020 13:06
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.