AUTOMATISERT: Automatisk filetskjærer fra Valka. Foto: Valka
AUTOMATISERT: Automatisk filetskjærer fra Valka. Foto: Valka

Valka sikret kontrakt med Murman Seafood verdt over 100 millioner kroner

Redaksjonen
14. november 2018 10:49Oppdatert:
14. november 2018 11:06

Islandske Valka skal levere et topp moderne foredlingsanlegg for hvitfisk til Murman Seafoods nye fabrikk i Kola, melder selskapet i en pressemelding onsdag. Kontrakten har en verdi på 10,3 millioner euro (omlag 104 millioner kroner), og ifølge Valka blir dette det mest avanserte foredlingsanlegget i Russland til nå.

 Anlegget er rigget for helautomatisert fjerning av bein samt porsjonering. Den nye fabrikken skal etter planen starte driften i august 2019.

Murman Seafood har seks trålere, og er en av åtte sjømatbedrifter som har fått innvilget høyere fiskekvoter i bytte mot å bygge lokale anlegg i Russland.

Det nye Kola-anlegget vil gi Murman muligheten til å maksimere til en daglig kapasitet på opptil 50 tonn råmateriale ved hjelp av innovativt utstyr og prosesser, vises det til i meldingen.

Ifølge Denis V. Khiznyakov, sjef for den landbaserte produksjon hos Murman, ser selskapet frem til å utvide utover det nåværende tilbud av tradisjonelle fileter, til produksjon av høyverdige produkter og redusert avfall.

- Ved å bygge denne fabrikken, responderer vi på det skiftende miljøet og forbedrer vår konkurranseposisjon i et internasjonalt marked. Vi vil fortsette å tilby tradisjonelle filetprodukter, men vi kan også produsere alle slags porsjoner hvor det kreves fleksibilitet og høyteknologisk produksjonsutstyr, sier Khiznyakov.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.