Netthandel sjømat: Det er positivt å se at forbrukerne i større grad er villige til å kjøpe sjømat online, skriver Sjømatrådet i sin gjestekommentar denne uken.Foto: Norges sjømatråd
Netthandel sjømat: Det er positivt å se at forbrukerne i større grad er villige til å kjøpe sjømat online, skriver Sjømatrådet i sin gjestekommentar denne uken.Foto: Norges sjømatråd

Kan sjømatsalg over nett gi et løft?

8. september 2018  kl 08:53

Sjømatkonsumet i Norge er på vei ned. Hva mer enn markedsføring og kampanjer skal til for å snu denne trenden? Kan vekst i netthandel av matvarer gi et løft for sjømatsektoren? I 2017 handlet 11,6 prosent av nordmenn mat på nett, og Kolonial er den største aktøren som hvert år tar nye markedsandeler. Selv om selskapet foreløpig kun tilbyr sine tjenester i Oslo-gryta og omegn, har de store planer for ekspansjon. For sjømatsektoren kan dette være en positiv utvikling, tall fra Kolonial.no viser nemlig at deres kunder handler tre ganger så mye fersk fisk som kunder i en vanlig dagligvarebutikk. Så hvorfor handler kunder ulikt på nett kontra i matbutikken?

Dette er den store forskjellen mellom netthandel og kjøp i butikken. På nettet har man en annen ro, og handler i større grad det man virkelig har lyst på. For Kolonials del skjer 20 prosent av sjømatsalget gjennom at kundene får hjelp og inspirasjon til oppskrifter, hvor de kjøper alle ingredienser gjennom et klikk. Netthandel sjømat: Det er positivt å se at forbrukerne i større grad er villige til å kjøpe sjømat online, skriver Sjømatrådet i sin gjestekommentar denne uken.Foto: Norges sjømatråd

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her
—————VELG ALTERNATIV—————
——eller——
——eller——

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

Ingen ringvirkninger uten aktivitet

Kronikk
22. september 2018 15:37

Forsker-skeptikeren

Kommentar
3 kommentarer22. september 2018 13:13

Sjømat Norge: Forskning på miljøeffekter er viktig

Leserinnlegg
21. september 2018 08:20

Forskjellsbehandling - ja, takk

Kommentar
19. september 2018 05:00

Forskjellsbehandling av kyst- og fiskerikommuner

Leserinnlegg
4 kommentarer17. september 2018 15:11

Mye vil ha mer

Kronikk
16. september 2018 12:04

Ny kunnskap om hydrogenperoksid og forventning om handling

Leserinnlegg
1 kommentar14. september 2018 13:20

En næring på ville veier

Kommentar
12. september 2018 10:13

Kystfiskarlaget: Krever øyeblikkelig stopp i kjemikaliebruk

Leserinnlegg
3 kommentarer11. september 2018 10:26

Stopp ørkenvandringen og se framover!

Leserinnlegg
9. september 2018 15:23

Frp: - Vi gir ikke opp åpning av Lofoten for oljeutvinning

Leserinnlegg
1 kommentar9. september 2018 09:29

Kystens helikopterberedskap og forsvarsministerens tåkeprat

Leserinnlegg
1 kommentar5. september 2018 14:18
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...