Folkeaksjonen har aldri hatt større to på at denne saken kan vinnes, skriver leder Odd Arne Sandberg. llustrasjonsfoto: Jørn Mikael Hagen
Folkeaksjonen har aldri hatt større to på at denne saken kan vinnes, skriver leder Odd Arne Sandberg. llustrasjonsfoto: Jørn Mikael Hagen

Snøballen ruller i sommervarmen

Folkeaksjonen jobber i medvind, og vi registrerer stadig større støttet til kravet om varig vern fra petroleumsvirksomhet i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja avholdt sist helg landsmøtet sitt i Kabelvåg. Engasjementet og optimismen var stor, og delegatene er klar for å danne nye lokallag, verve medlemmer og stå på stand for saken. Folkeaksjonen jobber i medvind, og vi registrerer stadig større støttet til kravet om varig vern fra petroleumsvirksomhet i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er store bevegelse i det politiske landskapet og blant folket i saken. 

Etter landsmøtet sto vi på stand på festival i Henningsvær og der møtte vi også utrolig mange engasjerte folk, alle vi møtte der var klare på at denne saken skulle vinnes. 

zoomOdd Arne Sandberg, Leder Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.
Odd Arne Sandberg, Leder Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Så etter noen fantastiske dager med hard jobbing for i organisasjonen blir vi oppringt av Avisa Nordland som vil ha en kommentar på at Bodø Arbeiderparti er i ferd med å snu i saken og er klare for å mot konsekvensutredning. For en fantastisk nyhet, og for et klokt og godt timet utspill fra dem. De sier i utspillet at ønske om å åpne havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for oljevirksomhet står i veien for bærekraftig næringsutvikling. Og at det handler om framtidens arbeidsplasser.

Ikke rart at Folkeaksjonen jubler, det er nettopp dette som har vært hovedargumentet vårt i de snart ti årene aksjonen har eksistert.

Og så ruller snøballer i sommervarmen, saken får stor plass i media. Jonas Gahr Støre sier i et intervju til Aftenposten: «Fremtiden for norsk sokkel står ikke og faller med oljevirksomhet i disse følsomme områdene». Og han mener utspillet fra Bodø Ap er en viktig stemme fra lokalt hold.

Folkeaksjonen har aldri hatt større to på at denne saken kan vinnes. Det er helt avgjørende hva landsmøtet til Arbeiderpartiet sier i april neste år. Vi mener utspillet fra Bodø Arbeiderparti, arbeiderpartilagene i Lofoten og på Sortland må være viet tungt når vedtak skal gjøres der.

Men vi inviterer alle med på vinnerlaget. Miljøspørsmål kommer til å bli sentrale i neste års kommunestyre- og fylkestingsvalg. Ingen parti kan etter vår mening ha en reell miljøprofil og samtidig ønske å åpne Lofoten Vesterålen og Senja for petroleumsvirksomhet gjennom en konsekvensutredning. Unge høyre var svært nære på å vedta varig vern på sitt landsmøte i juni. Om et år er valgkampen i gang, og det er tid for alle til å innarbeide dette viktige miljø- og næringslivsspørsmålet i programarbeidet.

Alle er velkommen.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

Digitalisering øker kvaliteten på forsøk

Kommentar
19. september 2020 10:33

Kjære delegat, pust med magen

Leserinnlegg
18. september 2020 08:36

Det marine økosystemet i nord er i endring

Kommentar
17. september 2020 19:22
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.