ELEKTRONISK: Makrellmerking i regi av Havforskningsinstituttet. Jan Henrik Nilsen og Eilert Hermansen.Foto: Jon Rønning, Havforskningsinstituttet.
ELEKTRONISK: Makrellmerking i regi av Havforskningsinstituttet. Jan Henrik Nilsen og Eilert Hermansen.Foto: Jon Rønning, Havforskningsinstituttet.

Bare 20 prosent makrell døde i Hamres merkeforsøk

1. august 2018  kl 14:24

20 prosent av makrellen døde med den gamle merkemetoden. Forskerne legger til grunn at 91 prosent av makrellen dør med den nye metoden. Høy dødelighet betyr lav bestand. Gjenfangst av merket makrell gir et svar på hvor stor makrellbestanden er, men resultatet preges av hvor høyt dødeligheten på merket makrell settes.

91 prosent dødelighet ELEKTRONISK: Makrellmerking i regi av Havforskningsinstituttet. Jan Henrik Nilsen og Eilert Hermansen.Foto: Jon Rønning, Havforskningsinstituttet.

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...