Tilapia går under samme ordkategori som bæsj, promp og Ibsens ripsbusker, mener dagens kommentarforfatter.Foto: Shutterstock
Tilapia går under samme ordkategori som bæsj, promp og Ibsens ripsbusker, mener dagens kommentarforfatter.Foto: Shutterstock

På grillen: Tilapi...kva?!

18. juli 2018  kl 13:19

Er det greitt å ty til noko eksotisk skvip som smaker alt anna enn fisk og som konkurrerer med vår eigen fisk i ein grillsesong der pølsene tyt ut av øyra på oss? skriv gjesteskribent Lisa Leinebø Pinheiro. Tilapi...kva? Guten min på fem står med store auge og prøver å gjenta det vanskelege ordet som nettopp har kome ut av munnen til bestefar. Vi er på ferie på Austlandet, og bestefar som står for det meste av matlaginga er tydeleg stolt over det han har funne i fiskedisken til dagens middag. Like fornøgd er ikkje eg, svigerdottera, som er lite interessert i å støtte ei næring som gjer at folk verda over vel ein smaklaus fisk som er oppfostra i ferskvatn på bekostning av vårt villfanga gull frå Barentshavet. Ein eller annan stad på vegen blei tilapia nærmast like populært som laks. Til tross for sitt dårlege rykte. Som reiar-dotter og eksportør av norsk kvalitetsfisk tilseier all sunn fornuft at dette ikkje er ein god ide. Eg får lyst til å svare: Tilapi...nei! Men glimtet og interessa i auga til guten min får meg til å nøle. Pølser eller fisk? Tilapia går under samme ordkategori som bæsj, promp og Ibsens ripsbusker, mener dagens kommentarforfatter.Foto: Shutterstock

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her
—————VELG ALTERNATIV—————
——eller——
——eller——

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

Ingen ringvirkninger uten aktivitet

Kronikk
22. september 2018 15:37

Forsker-skeptikeren

Kommentar
3 kommentarer22. september 2018 13:13

Sjømat Norge: Forskning på miljøeffekter er viktig

Leserinnlegg
21. september 2018 08:20

Forskjellsbehandling - ja, takk

Kommentar
19. september 2018 05:00

Forskjellsbehandling av kyst- og fiskerikommuner

Leserinnlegg
4 kommentarer17. september 2018 15:11

Mye vil ha mer

Kronikk
16. september 2018 12:04

Ny kunnskap om hydrogenperoksid og forventning om handling

Leserinnlegg
1 kommentar14. september 2018 13:20

En næring på ville veier

Kommentar
12. september 2018 10:13

Kystfiskarlaget: Krever øyeblikkelig stopp i kjemikaliebruk

Leserinnlegg
3 kommentarer11. september 2018 10:26

Stopp ørkenvandringen og se framover!

Leserinnlegg
9. september 2018 15:23

Frp: - Vi gir ikke opp åpning av Lofoten for oljeutvinning

Leserinnlegg
1 kommentar9. september 2018 09:29

Kan sjømatsalg over nett gi et løft?

Kommentar
8. september 2018 08:53
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...