Tilapia går under samme ordkategori som bæsj, promp og Ibsens ripsbusker, mener dagens kommentarforfatter.Foto: Shutterstock
Tilapia går under samme ordkategori som bæsj, promp og Ibsens ripsbusker, mener dagens kommentarforfatter.Foto: Shutterstock

På grillen: Tilapi...kva?!

18. juli 2018  kl 13:19

Er det greitt å ty til noko eksotisk skvip som smaker alt anna enn fisk og som konkurrerer med vår eigen fisk i ein grillsesong der pølsene tyt ut av øyra på oss? skriv gjesteskribent Lisa Leinebø Pinheiro. Tilapi...kva? Guten min på fem står med store auge og prøver å gjenta det vanskelege ordet som nettopp har kome ut av munnen til bestefar. Vi er på ferie på Austlandet, og bestefar som står for det meste av matlaginga er tydeleg stolt over det han har funne i fiskedisken til dagens middag. Like fornøgd er ikkje eg, svigerdottera, som er lite interessert i å støtte ei næring som gjer at folk verda over vel ein smaklaus fisk som er oppfostra i ferskvatn på bekostning av vårt villfanga gull frå Barentshavet. Ein eller annan stad på vegen blei tilapia nærmast like populært som laks. Til tross for sitt dårlege rykte. Som reiar-dotter og eksportør av norsk kvalitetsfisk tilseier all sunn fornuft at dette ikkje er ein god ide. Eg får lyst til å svare: Tilapi...nei! Men glimtet og interessa i auga til guten min får meg til å nøle. Pølser eller fisk? Tilapia går under samme ordkategori som bæsj, promp og Ibsens ripsbusker, mener dagens kommentarforfatter.Foto: Shutterstock

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

- Løft blikket og tenk markedsutvikling

Kommentar
20. januar 2019 20:03

Dårlig beredskap kan sette liv på spill

Kommentar
20. januar 2019 11:06

- Vi har for liten kyst

Kommentar
19. januar 2019 15:02

- Havet er grunnlaget for vår velferd

Kronikk
1 kommentar18. januar 2019 20:00

- Vi må få ned overfisket

Kronikk
17. januar 2019 20:16

- Respektløst av Insula-direktøren

Leserinnlegg
4 kommentarer16. januar 2019 15:05

- Det som er i ferd med å skje i Øyfjorden er katastrofalt

Leserinnlegg
7 kommentarer16. januar 2019 10:58
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...