SATSER PÅ SKROG: Karstensens Skibsværft som holder til i Skagen, skal begynne å bygge egne skrog i Polen.Foto: Nils Torsvik
SATSER PÅ SKROG: Karstensens Skibsværft som holder til i Skagen, skal begynne å bygge egne skrog i Polen.Foto: Nils Torsvik

Karstensens Skibsværft satser på skrogproduksjon i Polen

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
8. juli 2018 13:17

Karstensens Skibsværft har etablert datterselskapet «Karstensen Shipyard Poland», melder verftet på sine nettsider.

Det nye selskapet skal stå for verftets skrogproduksjon i Polen.

«Målet er å bli herre over egen produksjon, og dermed kunne designe, bygge og utruste selv», skriver verftet.

Foruten etableringen av datterselskapet i Polen, har verftet også overtatt produksjonsfasilitetene fra Vistal Offshore i Gdynia, et anlegg bygget i 2013 hvor skrogproduksjonen skal foregå.

Anlegget består av to moderne byggehaller i størrelsen 200 meter x 30 x 30 meter med tilhørende kontorer og moderne mannskapsfasiliteter. Karstensen overtar fasilitetene i Gdynia per 1. juli 2018 i en treårig leasingperiode.

Karstensens Skibsværft A/S har allerede klar en stab i Polen bestående av 10 skipsingeniører og inspektører, som siden 2000 har ført tilsyn med skrogverft, som inntil nå har bygget Karstensens nybygninger. Verftet planlegger å starte produksjonen umiddelbart etter overtagelsen i juli. Første skrog fra Karstensen Shipyard Poland blir #450 Lunar Bow, som skal utrustes i Skagen fra sommeren 2019 og leveres til skotske Lunar Fishing i januar 2020.

Verftet påpeker at investeringen i Polen kommer ikke til at påvirke verftsproduksjonen og medarbeiderstaben i Skagen i negativ retning.

«Tvert imot er det en klar forventning om, at innflytelsen og kontrollen over den innledende byggeprosessen vil styrke produksjonen vesentlig med høyere kvalitet og faste leveringer som følge av dette. Med 13 skibe i ordreboken til levering innen de neste to årene, er det avgjørende å ha kontroll over disse to nøkkelparametrene», skriver verftet.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.