ØKE LANDINGENE: Selv om mange mener at taket er nådd for hva som kan hentes ut av havet, er det således også rom for å øke landingene, blant annet gjennom reduksjon av utkast, skriver fiskeriråd ved ambassaden i Washington D.C., Alf Håkon Hoel.Illustrasjonsfoto: Rune Kvamme
ØKE LANDINGENE: Selv om mange mener at taket er nådd for hva som kan hentes ut av havet, er det således også rom for å øke landingene, blant annet gjennom reduksjon av utkast, skriver fiskeriråd ved ambassaden i Washington D.C., Alf Håkon Hoel.Illustrasjonsfoto: Rune Kvamme

Tilstanden i verdens fiskerier

7. juli 2018  kl 09:30

Verdens matvareorganisasjon, FAO, publiserer hvert annet år en rapport om status i verdens fiskerier og akvakultur. Årets rapport slippes neste uke i forbindelse med møte i FAO sin fiskerikomité i Roma. Verdens matvareorganisasjon, FAO, publiserer hvert annet år en rapport om status i verdens fiskerier og akvakultur. Årets rapport slippes neste uke i forbindelse med møte i FAO sin fiskerikomité i Roma. Tallene i rapporten bygger på medlemslandenes rapporterte landinger av fisk og akvakulturproduksjon fra 2016, samt tall for blant annet antall fiskere, antall fartøy og handel med sjømat. Rapporten er det nærmeste en kommer en autoritativ fremstilling av tilstand og utvikling i verdens fiskerier og akvakultur («fisk» inkluderer her også skalldyr, etc.).

Rundt to tredeler av bestandene beskattes på bærekraftig nivå, mens rundt en tredel er overfisket ØKE LANDINGENE: Selv om mange mener at taket er nådd for hva som kan hentes ut av havet, er det således også rom for å øke landingene, blant annet gjennom reduksjon av utkast, skriver fiskeriråd ved ambassaden i Washington D.C., Alf Håkon Hoel.Illustrasjonsfoto: Rune Kvamme

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her
—————VELG ALTERNATIV—————
——eller——
——eller——

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

Ingen ringvirkninger uten aktivitet

Kronikk
22. september 2018 15:37

Forsker-skeptikeren

Kommentar
3 kommentarer22. september 2018 13:13

Sjømat Norge: Forskning på miljøeffekter er viktig

Leserinnlegg
21. september 2018 08:20

Forskjellsbehandling - ja, takk

Kommentar
19. september 2018 05:00

Forskjellsbehandling av kyst- og fiskerikommuner

Leserinnlegg
4 kommentarer17. september 2018 15:11

Mye vil ha mer

Kronikk
16. september 2018 12:04

Ny kunnskap om hydrogenperoksid og forventning om handling

Leserinnlegg
1 kommentar14. september 2018 13:20

En næring på ville veier

Kommentar
12. september 2018 10:13

Kystfiskarlaget: Krever øyeblikkelig stopp i kjemikaliebruk

Leserinnlegg
3 kommentarer11. september 2018 10:26

Stopp ørkenvandringen og se framover!

Leserinnlegg
9. september 2018 15:23

Frp: - Vi gir ikke opp åpning av Lofoten for oljeutvinning

Leserinnlegg
1 kommentar9. september 2018 09:29

Kan sjømatsalg over nett gi et løft?

Kommentar
8. september 2018 08:53
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...