VIKTIG: Hvis man i framtiden evner å utnytte enda mer av kolmule til konsum, vil betydningen av kolmulen fortsette å øke. Illustrasjonsfoto: Kjersti Sandvik
VIKTIG: Hvis man i framtiden evner å utnytte enda mer av kolmule til konsum, vil betydningen av kolmulen fortsette å øke. Illustrasjonsfoto: Kjersti Sandvik

Kolmule blir stadig viktigere

7. juli 2018  kl 12:50

Over halvparten av råstoffet i norsk fiskemel- og oljeindustri er kolmule. Arten kan bli enda viktigere fremover. Kolmule er en liten torskefisk som hovedsakelig fiskes i Nordøst-Atlanteren. Den betraktes forvaltningsmessig som én bestand, men består av to hovedkomponenter: en nordlig og en sørlig, med en grov delelinje vest for Irland. Den spiser primært krepsdyr, mens større fisk spiser fisk av mindre størrelser, inkludert kolmule. Navnet kommer fordi munnhulene og gjellene er svarte, og på færøysk kalles den kanskje mer treffende «svartkjæftur».  Høyer pris og økte kvoter VIKTIG: Hvis man i framtiden evner å utnytte enda mer av kolmule til konsum, vil betydningen av kolmulen fortsette å øke. Illustrasjonsfoto: Kjersti Sandvik

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

- Ingen overflod av raudåte - det trengs mer forskning

Leserinnlegg
1 kommentar14. mars 2019 12:26

Lakseoppdrett: velsignelse eller voksende miljøkatastrofe?

Leserinnlegg
2 kommentarer12. mars 2019 05:00

- Manglende kunnskap om lodde, sild og makrell

Leserinnlegg
1 kommentar11. mars 2019 13:26
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...