Tanja Hoel, daglig leder i NCE Seafood Innovation Cluster.Foto: Camilla Aadland
Tanja Hoel, daglig leder i NCE Seafood Innovation Cluster.Foto: Camilla Aadland

Norge kan bli sjømatnæringens Silicon Valley

8. juli 2018  kl 09:48

Sjømatnæringen bør utnytte entreprenørskap som en mulighet til økt innovasjon og større verdiskapning. Facebook, Amazon og Google er kåret til verdens mest innovative og lønnsomme bedrifter. Det hadde de ikke klart uten samarbeid med oppstartsselskaper. Google har bygget opp et økosystem for entreprenører, kontorfellesskap, kapital, forretningsutviklere og internasjonale partnerskap som tilrettelegger for samarbeid. I retur får Google innovasjonsideer som gjør de til et verdensledende innovasjonsselskap.

Norges Sjømatnæring har en ledende markedsposisjon, teknologisk og innovasjonsmessig ligger vi langt fremme. Det skaper en kraftig attraktivitet for oppstartsselskap og nye teknologi leverandører. En av de viktigste oppgavene i The Seafood Innovation Cluster er å fremme mer entreprenørskap og innovasjon i sjømatnæringen i Norge. Vi er opptatt av å skape et økosystem som fremmer tilveksten av nye vekstbedrifter og øker tilfanget av nyskapende leverandørbedrifter til næringen. Nylig arrangerte vi «verdens» første akvakultur Hackathon, AquaHack. Her inviterte vi studenter og entreprenører til å løse noen konkrete utfordringer i bransjen, på 72 timer. Arrangementet var en kjempe suksess. Entreprenører fra hele verden meldte sin interesse. Løsningene var imponerende. Ideene gratis. Tanja Hoel, daglig leder i NCE Seafood Innovation Cluster.Foto: Camilla Aadland

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her
—————VELG ALTERNATIV—————
——eller——
——eller——

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

Ingen ringvirkninger uten aktivitet

Kronikk
22. september 2018 15:37

Forsker-skeptikeren

Kommentar
3 kommentarer22. september 2018 13:13

Sjømat Norge: Forskning på miljøeffekter er viktig

Leserinnlegg
21. september 2018 08:20

Forskjellsbehandling - ja, takk

Kommentar
19. september 2018 05:00

Forskjellsbehandling av kyst- og fiskerikommuner

Leserinnlegg
4 kommentarer17. september 2018 15:11

Mye vil ha mer

Kronikk
16. september 2018 12:04

Ny kunnskap om hydrogenperoksid og forventning om handling

Leserinnlegg
1 kommentar14. september 2018 13:20

En næring på ville veier

Kommentar
12. september 2018 10:13

Kystfiskarlaget: Krever øyeblikkelig stopp i kjemikaliebruk

Leserinnlegg
3 kommentarer11. september 2018 10:26

Stopp ørkenvandringen og se framover!

Leserinnlegg
9. september 2018 15:23

Frp: - Vi gir ikke opp åpning av Lofoten for oljeutvinning

Leserinnlegg
1 kommentar9. september 2018 09:29

Kan sjømatsalg over nett gi et løft?

Kommentar
8. september 2018 08:53
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...