Foto: Mikaela Berg
Foto: Mikaela Berg

Hva skjer med emballasjen?

20. juni 2018  kl 15:35

Svært mye norsk sjømat går fersk ut med fly. Det er en trend som vil fortsette i årene som kommer. Veksten er ønsket, men baksiden er klimakonsekvensene. Eksempelvis bruker laksenæringen alene 50 millioner isoporkasser for å frakte fisken ut, og CO2-utslippet fra flytransporten vokser fra år til år. 

Blant annet har Sjømatrådet regnet ut at laksenæringen alene eksporterer 50 millioner isoporkasser med fisk. Mens fisken blir spist, er det få som vet hva som skjer med kassene. Noen av resirkuleres, andre blir brent men svært mange av dem forsvinner i det blå. Et stort antall ender trolig som søppel i havet, hvor de bli brutt ned og blir til «mat» for både fugl og fisk. Dette er en stor miljøutfordring for næringen.  Foto: Mikaela Berg

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her
—————VELG ALTERNATIV—————
——eller——
——eller——

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...