Her har kokk Mario Sandoval fått et eksemplar av sin favorittfisk. Sandoval er kokk på restauranten Coque i Madrid, som har to Michelin stjerner og som verdsetter den norske skreien svært høyt.Foto: Hildegunn Fure Osmundsvåg/Norges sjømatråd.
Her har kokk Mario Sandoval fått et eksemplar av sin favorittfisk. Sandoval er kokk på restauranten Coque i Madrid, som har to Michelin stjerner og som verdsetter den norske skreien svært høyt.Foto: Hildegunn Fure Osmundsvåg/Norges sjømatråd.

«Kongen av torsken» erobrer Sør-Europa

14. juni 2018  kl 16:41

Franskmenn og spanjoler omtaler skreien som «kongen av torsken». Og «kongen» erobrer stadig større områder i Sør-Europa. Tallene fra årets skreisesong viser at Norge eksporterte nesten 50 prosent mer fersk, hel skrei til både Spania og Frankrike sammenlignet med fjoråret. - Både spanjolene og franskmennene kaller skreien for «kongen av torsken», sier Sjømatrådets fiskeriutsendinger, Hildegunn Fure Osmundsvåg i Spania og Maria Grimstad de Perlinghi i Frankrike. Her har kokk Mario Sandoval fått et eksemplar av sin favorittfisk. Sandoval er kokk på restauranten Coque i Madrid, som har to Michelin stjerner og som verdsetter den norske skreien svært høyt.Foto: Hildegunn Fure Osmundsvåg/Norges sjømatråd.

For å lese mer trenger du abonnement

Glemt passord? Trykk her

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00